Ландо Норис: Харесвам коментари, които ме обиждат


Ландо Норис: Харесвам коментари, които ме обиждат
Снимка: GettyImages

519 0

През изминалият уикенд пилотът на Макларън във Формула 1 Ландо Норис постигна първата си победа в кариерата. Това се случи в ГП на Маями, шести кръг от сезон 2024. 

Дългоочаквана победа

След надпреварата 24-годишният състезател е останал в САЩ, за да отпразнува триумфа си, като сподели и, че се е срещнал бившият президент на страната Доналд Тръмп. Милиардерът дори се е пошегувал, че именно той е донесъл късмет на Норис за първата му победа и е негов талисман.

Още: За първи път в кариерата си Ландо Норис спечели състезание от Формула 1

 "Не го видях в гаража преди състезанието, защото бях зает с подготовката, но той дойде и ме видя след това, за да ме поздрави. Каза, че е моят талисман, защото това беше първата ми победа, но не знам дали ще идва на повече състезания. Доналд е човек, когото трябва да уважаваш по много причини и беше чест да дойде при мен и да отдели време от живота си, за да ме поздрави за това, което съм направил. Беше готин момент.", разказа пилотът.

Освен това състезателят на Макларън отговори и на хейтърите си, които постоянно са го нападали, че все още няма победа във Формула 1.

"Никога не съм губил вярата, че мога да се кача на върха. В Инстаграм харесвам всички коментари на хора, които ме обиждат. Харесва ми. Повече от всичко това ме кара да се усмихвам, особено "Lando No-wins. Така че да докажа, че тези хора грешат и да докажа на хората, които не вярваха, че мога да го направя, а след това да изляза на пистата и да го направя, предизвиква още по-голяма усмивка на лицето ми. Благодаря на всички тях", допълни Норис.

Още: "МакЛарън може да се бори с Ред Бул"!

След успеха си в ГП на Маями Ландо стана 21-ият британски пилот в най-високотехнологичният спорт на планетата, който печели състезание. Това той направи след 110-ия си старт. Преди това състезателят на Макларън се беше качвал 14 пъти на подиума.

Сезон 2024 във Формула 1 продължава на 19 май, когато ще се проведе седмия кръг на пистата "Имола" за ГП на Емилия Романя.

И Макларън се подсигури: Ландо Норис ще продължи да се състезава за тима от Формула 1

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички