Край с Верстапен? Нов шанс за Хамилтън? Защо новият сезон във Формула 1 ще бъде по-интригуващ


Край с Верстапен? Нов шанс за Хамилтън? Защо новият сезон във Формула 1 ще бъде по-интригуващ
Снимка: Gett Images / Колаж: SportLive

12960 0

Обратното броене за сезон 2024 във Формула 1 започна. Миналогодишната кампания беше страхотна само за Макс Верстапен и Ред Бул. Сезонът на нидерландеца бе толкова доминиращ, че резултатите станаха предвидими.

Като се има предвид всичко това, сезон 2024 се очаква да бъде много по-добър от предшественика си. Предсказуемостта и рутинността, които измъчваха последните 12 месеца, няма да ги има този сезон, а в настоящия материал ще Ви представим 5 причини защо новата кампания ще е различна.

Макс Верстапен ще има конкуренция за титлата през 2024

Още: Голяма новина: Михаел Шумахер се показва сред хората да първи път от 10 години?

1. Отборите разбират по-добре правилата

Едно нещо, което стана пределно ясно още през първото състезание за 2023 година, беше, че отборите просто не разбират правилата, ако изключим Ред Бул и Макс Верстапен. Преди сезон 2024 тимовете вече работят интензивно върху колите си от една година. Това означава, че ще бъдат много по-добре подготвени, но не и непременно, че ще надвият "биковете".

2. Предимството на Ред Бул няма да е толкова голямо

Регламентите на Формула 1 вече имат принцип на намаляване на печалбите, когато говорим за представяне на болида. Докато само третата година не трябва да бъде тази, в която намалената възвращаемост играе огромна роля, не може да се пренебрегне фактът, че тези разпоредби трябва да бъдат много ограничителни. Въпреки че Ред Бул продължава да се радва на предимство пред всички останали, разликата трябва да започне да намалява този сезон.

Още: След кардиналните промени в Хаас - обявен ли е за продажба отборът от Формула 1?

Ред Бул губи предимството си във Формула 1

3. Повече от два отбора ще спечелят състезание

Това може да е нещо като прогноза, но един от начините, по които сезон 2024 ще бъде по-добър от сезон 2023, е променливостта на върха на подиума. Припомняме, че през 2023 имаше само трима победители в състезания - Макс Верстапен, Серхио Перес и Карлос Сайнц.

През сезона Ред Бул спечели всички състезания с изключение на едно в Сингапур, което бе спечелено от Ферари. Следващата кампания трябва да е по-интересна в това отношение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички