Хамилтън с полпозишън в Остин, вече докосва титлата


 Хамилтън с полпозишън в Остин, вече докосва титлата
Снимка: Gulliver/GettyImages

1086 0

Лидерът в генералното класиране при пилотите Люис Хамилтън ще стартира от полпозишън на днешното състезание за Гран при на САЩ, след като беше най-бърз във вчерашната квалификация. На пистата в Остин пилотът на Мерцедес направи страхотна последна обиколка, за да победи с по-малко от една десета от секундата най-бързите до момента – Себастиан Фетел и Кими Райконен, записвайки рекорд на пистата – 1 минута 32.237 секунди.

Германецът, който е единственият конкурент за титлата на Хамилтън, даде второ време, но получи наказание от три места заради превишаване на скоростта при черен флаг, и ще стартира от пета позиция. Райконен ще започне от първа позиция до Хамилтън, а зад тях ще се наредят Валтери Ботас и Даниел Рикардо.

Хамилтън има нужда да победи Фетел с повече от осем точки в Тексас, за да си осигури пета световна титла, и то цели четири кръга преди края. Това означава, че Фетел има нужда от второ място, за да е сигурен, че битката ще продължи поне до Гран при на Мексико следващата седмица. Надпреварата в Остин започва в 21:10 часа българско време тази вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички