Хамилтън спечели в Сингапур и дръпна с 40 точки на Фетел


Хамилтън спечели в Сингапур и дръпна с 40 точки на Фетел
Снимка: Getty Images/Guliver

926 0

Четирикратният световен шампион Люис Хамилтън отвори сериозна преднина на преследвача си в класирането на Формула 1 Себастиан Фетел, след като спечели състезанието за Гран при на Сингапур. На "Марина Бей“ британецът стартира от полпозишън и не изпусна водачеството до края на надпреварата, за да запише четвъртата си победа в Сингапур.

Това бе седми успех за пилота на Мерцедес от началото на сезона, а зад него финишираха Макс Верстапен от Ред Бул и състезателят на Ферари Себастиан Фетел. По този начин Хамилтън вече има преднина от 40 точки пред германеца в битката за титлата и се превръща в явен фаворит за краен победител през сезона.

Ако отново стигне до титлата, Хамилтън ще се изравни с легендата Хуан Мануел Фанджо. "Страхотна работа, хора, страхотен уикенд. Продължавайте да натискате“, каза британецът на отбора си по радиостанцията, след като пресече финалната линия днес.

Неговият съотборник в Мерцедес Валтери Ботас завърши четвърти, а след него се наредиха Кими Райконен, Даниел Рикардо и Фернандо Алонсо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички