Фетел с убедителна победа в Гран при на Белгия


Фетел с убедителна победа в Гран при на Белгия
Снимка: Getty Images/Gulliver

1311 0

Себастиан Фетел спечели Гран при на Белгия. Той тръгна от втора позиция на старта, но успя освен да изпревари големия си конкурент Люис Хамилтън, а и да завърши на 11 секунди пред британеца.

На трето място се нареди Макс Верстапен, изоставайки на повече от половин минута зад победителя. Началото обаче бе белязано от много тежка катастрофа, която обаче бе зад водещите и не спря надпреварат им. Пилотът на Рено Нико Хюлкенберг не успя да спре на първи завой и се вряза в болида на Фернандо Алонсо. Така двукратният световен шампион отпада още след старта на първия завой в Белгия.

Този успех е трети за Фетел на пистата "Спа-Франкоршан", толкова има и Хамилтън. Немският състезател записа пета победа за сезона и 52-а в кариерата си, с което се настани на трето място в историята на Ф1 - повече първи места от него имат само Михаел Шумахер (91) и Хамилтън (67).Въпреки загубата днес Хамилтън продължава да води в генералното класиране с 231 точки, пред Фетел с 214 и Райконен със 146. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички