Хамилтън ще убеждава Ейдриън Нюи да се присъедини с него във Ферари


Хамилтън ще убеждава Ейдриън Нюи да се присъедини с него във Ферари
Снимка: GettyImages

1231 0

Може да няма състезание във Формула 1 тази седмица, но със сигурност е бурна от към новини около отборите и отделни личности.

Една от тях беше за напускането на дизайнерът на Ред Бул Ейдриън Нюи, макар че това се очакваше в най-скоро време да се случи.

По този начин това даде тон да започват засилени спекулации относно неговото бъдеще, въпреки официалното съобщение на "биковете" за раздялата им, че той има договор до 2025 година и не знаят да е подписвал с друг отбор.

Още: Край? Допринеслият за световните титли на Верстапен - Ейдриън Нюи, напуска Ред Бул

Люис Хамилтън убеждава Ейдриън Нюи да се присъедини с него във Ферари

Един от най-големите слухове в падока е, че една от причините 65-годишният британец да си тръгне от Ред Бул е негов сънародник, а именно седемкратният световен шампион Люис Хамилтън.

Ще се запитате защо и какво общо има той в тази ситуация. Клюката е такава, че Хамилтън ще направи всичко възможно да убеди Нюи да се присъедини към Ферари заедно с него и така двамата да помогнат на "скудерията" да спечелят първа титла при конструкторите, а защо не и при пилотите от вече далечната 2007 година. Тогава за последно Кими Райконен зарадва "черните кончета" с триумф, печелйки последното състезание за сезона, носейки световни титли и за отбора си, а и за него самия.

Още: Разбиха мит за една от най-големите катастрофи на Люис Хамилтън - 8 години по-късно

Освен това Хамилтън лаконично отговори какво смята относно напускането на Нюи от Ред Бул:

"След моето решение да се присъединя към Ферари, всичко е възможно. Предстоят много вълнуващи 6 месеца." , каза Хамилтън.

Също така не е и тайна, че Ферари се опитват вече две десетилетия да привлекат Нюи в своите редици, но без успех, а и дизайнерът е споделял една от причините това да не се случи. Интересно, че за неговите услуги ще се бори и тимът на Астън Мартин.

Ако се стигне до евентуално събиране между Люис Хамилтън, Ейдриън Нюи и сегашния и бъдещ съотборни на седемкратният световен шампион пилот на Ферари Шарл Льоклер, то на хартия няма кой да спре "скудерията". Въпросът обаче е дали ще сработи един такъв бъдещ "дрийм тийм".

Още: Хамилтън: Знам кое е най-доброто за мен

Бивш пилот във Формула 1: Хамилтън във Ферари? Знам, че това е накарало Шумахер да се усмихне

Ейдриън Нюи разкри абсурдната причина защо никога не се озова във Ферари

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички