Хамилтън ще прибира 90 бона на ден в Мерцедес


Хамилтън ще прибира 90 бона на ден в Мерцедес
Снимка: Twitter

1154 0

Вчера една от звездите на Формула 1 Люис Хамилтън подписа нов договор с Мерцедес и ще остане в тима поне до 2018 година. Вече станаха ясни и повече подробности около споразумението. Британският пилот ще получава рекордните 91,575 паунда на ден, а общата сума на контракта е над 100 милиона в същата валута.

Медиите на Острова изчислиха и сумата, която Хамилтън ще получава средно на състезание - малко над 33 милиона паунда. Всичко това ще го направи най-скъпоплатения спортист във Великобритания.

Хамилтън ще продължи да си партнира с досегашния си съотборник Нико Розберг. Световният шампион пък не скри радостта си, че остава в екипа на "сребърните стрели", като написа съобщение в една от социалните мрежи.

"Голямо "благодаря" на Мерцедес за тяхната подкрепа през всичките тези 17 години. Вече ще станат 20. Изключително съм признателен за вярата им в мен. Горд съм да карам за всички вас и се надявам, че ще ви показах, че ангажиментът е взаимен. Няма да ви предам. Имаме дълъг път да вървим. Благодаря за всичко, което правите и че ми помагате да бъда възможно най-добрия. А сега, нека се състезаваме!", написа Хамилтън.

По-късно пилотът добави: „Мерцедес е моят дом и няма как да не съм щастлив, че оставам тук още три години. Този отбор е изграден от хора, които обичат спорта и абсолютно всеки има глад за още и още успехи. За мен също победите за движеща сила, още повече след толкова успешния минал сезон. Колата на Мерцедес, която карам сега, е най-добрата в кариерата ми и нямам търпение да се боря за победата на поредното трасе“.

Британецът е един от най-успешните състезатели във Формула 1. През този сезон оглавява временното класиране при пилотите с 20 точки аванс след първите 5 кръга.

 

Кариерата на Люис в цифри:

75 - подиума в кариерата, като има 336 победи, 21 втори места и 18 трети.

67 - точки преднина пред съотборника му Нико Розберг в края на сезон 2014.

42 - пол позишъна в кариерата му, което го прави четвърти за всички времена.

36 - победи в кариерата, с което се превръща в най-успешния британски пилот в историята на Формула 1

21 - победи с пол позишън. Единствено Михаел Шумахер, Аертон Сена и Себастиян Фетел имат повече.

11 - победи през миналия сезон, с което става най-успешния състезател в един сезон, който не е германец. Шумахер и Фетел заедно имат 13 победи в една кампания.

7 - най-бързите обиколки през сезон 2014.

7 - пол позишъна през 2014 година, като единствено Розберг има 11.

5 - най-много поредни победи за него през 2014 година. Единствено Шумахер, Фетел и Алберто Аскари са правили повече в един сезон.

2 - световни титли и един от 16-те пилоти, които имат повече от една.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички