Хамилтън над всички в първата тренировка преди Гран При на САЩ


Хамилтън над всички в първата тренировка преди Гран При на САЩ
Снимка: Getty Images

1156 0

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън постигна най-добро време в първата свободна тренировка преди Гран При на САЩ. Британецът записа най-бърза обиколка на дъждовната писта в Тексас от 1: 47.502 минута.

Съотборникът му в Мерцедес Валтери Ботас завърши на второ място, а Мерцедес бе пред заелите трета и четвърта позиция пилоти на Ред Бул Макс Верстапен и Даниел Рикиардо. Състезателите на Ферари Себастиян Фетел и Кими Райконен дадоха пето и шесто време на пистата, като не успяха да се справят с хлъзгавата настилка. Топ 10 допълват Карлос Сайнц с Рено, Ромен Грожан с Хаас и пилотите на Заубер Чарлс Леклер и Маркус Ериксон.

Тренировката бе спряна за 10 минути накрая, когато на 9-и завой Леклер претърпя лек инцидент, след който все пак успя да продължи и завърши състезанието.

Гран При на САЩ ще се проведе тази неделя на пистата в Остин, Тексас. Хамилтън, който е лидер във времнното класиране при пилотите, може да стане петкратен шампион още в САЩ, ако спечели 8 точки повече от най-близкия си преследвач Себастиян Фетел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички