Тотална доминация на Мерцедес и Хамилтън в Гран при на Китай


Тотална доминация на Мерцедес и Хамилтън в Гран при на Китай
Снимка: Getty Images / Guliver

1430 0

Гран при на Китай отново се оказа щастливо за Люис Хамилтън, който спечели за втора поредна година състезанието пред пълните трибуни в Шанхай.

Той записа светкавичен старт и от самото начало на надпреварата поведе колоната и в нито един миг победата му не беше застрашена от преследвачите.

Единственият момент, в който имаше някаква интрига в челото, беше след първото спиране в боксовете. След тях болидите на Ферари се представиха по-добре с меките гуми, но "черните кончета" не успяха да атакуват своите конкуренти и трябваше да се задоволят с 3-о и 4-о място.

Нико Розберг остана втори в подреждането, като подобно на състезателите на Ферари остана далеч зад Хамилтън. Трети се нареди Себастиан Фетел, който беше "спасен" от колата за сигурност в края на състезанието.

Двигателят на младия Марк Верстапен гръмна на старт-финалната права и болидите завършиха зад сейфти-кар-а. Това попречи на Кими Райконен да атакува своя съотборник в края, въпреки че беше по-бърз, а гумите му бяха в по-добро състояние. Заради невъзможността на стюардите да махнат от пистата болида на Верстапен, Ледения не успя да атакува призовата тройка.

Фелипе Маса финишира пети пред колегата си в Уилямс Валтери Ботас, а Ромен Грожан отбеляза първи точки с екипа на Лотус през този сезон и първи личен финиш в топ 10 от Гран при на Монако миналата година.

Фелипе Насър със Заубер, Даниел Рикардо с единствения завършил Ред Бул и Маркус Ериксон в другия Заубер допълниха десетката.

Победата е 35-та за Хамилтън (рекордна серия от 10 подиума), който увеличава преднината си на върха в класирането при пилотите, като вече има актив от 68 точки. Освен това той записа "full-house"в Китай, като освен състезанието спечели всички тренировки и квалификацията за място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички