Голям губещ и голям печеливш: Верстапен и Хамилтън в двете крайности след ГП на Саудитска Арабия


Голям губещ и голям печеливш: Верстапен и Хамилтън в двете крайности след ГП на Саудитска Арабия
Снимка: Getty Images

3912 0

Гран при на Саудитска Арабия във Формула 1 завърши с победа за Макс Верстапен, който спечели второто си състезание за сезона. Пилотът на Ред Бул се възползва максимално от предимството на колата и в по-голямата си част беше в различна лига от всички останали. Преди само 3 години с него се бореше пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън, който обаче в Джеда разочарова с представянето си, завършвайки на деветата позиция.

Верстапен и Хамилтън - двете крайности в Саудитска Арабия

Не е тайна, че Ред Бул преминава през бурен период в момента и Макс Верстапен също се намеси в ситуацията. Във всичко това обаче едно нещо не се променя и това е нивото на работа. Австрийският отбор и нидерландският пилот действат на брилянтно ниво и определено трябва да им се отдаде заслуженото за доминацията в Саудитска Арабия.

Още: След подиум №100: Макс Верстапен разкри как се чувства във Формула 1

Верстапен много пред Люис Хамилтън

Представянето в състезанието - чисто технически, не беше толкова лошо за Люис Хамилтън, но неговата "ахилесова пета", която го нарани, беше квалификацията. Старта зад съотборника му Джордж Ръсел компрометира състезанието му и нещата се влошиха,  когато колата за безопасност излезе. По време на уикенда вСаудитска Арабия Люис Хамилтън изглеждаше изгубен и крайният резултат беше показателен.

Мнозина вярваха, че след спечелената от Верстапен титла се заражда новото съперничество Макс-Люис. Сега обаче редица експерти вярват, че можем да заговорим отново за него, но когато британецът премине във Ферари през 2025 година, тъй като с Мерцедес е много малко вероятно Хамилтън да предизвика амбициозния нидерландец.

Още: Традицията във Формула 1 продължава: Макс Верстапен и Ред Бул отново покориха Саудитска Арабия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички