Традицията във Формула 1 продължава: Макс Верстапен и Ред Бул отново покориха Саудитска Арабия


Традицията във Формула 1 продължава: Макс Верстапен и Ред Бул отново покориха Саудитска Арабия
Снимка: Getty Images

1554 0

Макс Верстапен е големият победител в състезанието за Голямата награда на Саудитска Арабия във Формула 1. Нидерландецът успя да спечели за втори път в кариерата си състезанието в Джеда, а Ред Бул триумфира за трети пореден път в Близкия Изток.

Верстапен отново ликува в Саудитска Арабия

Какво се случи в Саудитска Арабия?

Още: Коварната писта "Джеда" взе поредна жертва: Много тежка катастрофа във Формула 1 (ВИДЕО)

На подиума още се качиха съотборникът на Макс - Серхио Перес, който започна трети, но завърши втори и пилотът на Ферари - Шарл Льоклер, който пък стартира втори, но зае последното място на почетната стълбичка.

Топ 10 пък бе допълнен още от Оскар Пиастри (Макларън), Фернандо Алонсо (Астън Мартин), Джордж Ръсел (Мерцедес), Оливър Берман (Ферари), Ландо Норис (Макларън), Люис Хамилтън (Мерцедес), Нико Хюлкенберг (Хаас).

Малшансът сполетя двама пилоти в състезанието. Още на старта Пиер Гасли от Алпин бе принуден да отпадне заради проблем със своя болид, а Ланс Строл се разби брутално в стената в обиколка №6, което доведе до кола за сигурност.

Младият пилот на Ферари - Оливър Берман, замести подобаващо Карлос Сайнц, който бе диагностициран с апендицит и бе незабавно опериран. Младокът завърши седми и грабна точки, а също така бе и избран за пилот на деня, като това бе "черешката на тората" за неговия дебют във Формула 1.

Традиционно състезанието премина без никакви проблеми за Верстапен. Той загуби първото място за кратко, но бързо си го върна от Ландо Норис след колата за сигурност. Много интересна бе и битката за топ 3, тъй като Перес и Льоклер се "захапаха" рано-рано, но в крайна сметка, Чеко съумя да се справи и осигури "1-2 finish" за биковете.

Следващият уикенд предстои пауза във Формула 1, която ще се завърне на 24 март с Гран при на Австралия.

Още: Заплаха + условие: Макс Верстапен с индиректен съвет как Ред Бул може да го запази

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички