Фетел: След Формула 1 ще стана инженер


Фетел: След Формула 1 ще стана инженер

2898 0

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел разкри, че планира да стане инженер, след като сложи край на кариерата си като състезател. Германецът е един от най-успешните пилоти в историята на на престижното автомобилно състезание, но сподели, че има и други мечти.

"Преди да започна да се занимавам професионално и да започна кариерата си, когато завърших гимназия, планирах да отида в университет и да уча инженерни науки и машиностроене. Мисля, че това е нещо, с което мога да се занимавам. Развих много други интереси в последните години, но това продължава да е нещо, което ми е много интересно - да знам и разбирам как нещата функционират."

"Определено искам да знам какво точно се случва в един автомобил и по отношение на развитието на двигателите и колите, както и как всичко това работи заедно. Така че това е опция за моето бъдеще", сподели Фетел по време на сесия с въпроси от феновете.

Той сподели, че не съжалява за нищо в кариерата си във Формула 1, която започна през 2007 година с дебют в Гран при на САЩ. "Мисля, че всичко, което се случи, се случи поради определена причина. Аз съм голям късметлия с кариерата, която имах, и не мисля, че бих променил нещо. Дори и да имаше трудни периоди, човек винаги излиза по-силен от тях", коментира Фетел.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Парите и спортът


Смешните суми, които клубовете плащали на звездите в зората на футбола

Доходите на футболистите от найй-висока класа в наши дни възлизат на десетки милиони евро. За своята кариера...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама