Ферари ще атакува втора поредна победа във Формула 1 с интересна промяна по болида


Ферари ще атакува втора поредна победа във Формула 1 с интересна промяна по болида
Снимка: Getty Images

1104 0

Отборът на Ферари продължава да е в екстаз, след като грабна победата на Гран При на Австралия благодарение на своя пилот Карлос Сайнц. "Черните кончета" обаче са решили да направят промяна по своя болид преди предстоящото състезание за Голямата награда на Япония.

Каква промяна се очертава?

Според уебсайта "Motorsport", Скудерията ще модифицира пода на своя болид "SF24". Единственото уточнение обаче е, че той няма да бъде изцяло нов, а преработен, а очакванията са, че това би позволило на колата да бъде доста по-бърза на емблематичната писта "Сузука".

Още: Макс Верстапен ще опита да "измие срама" от Австралия, изравнявайки рекорд на Михаел Шумахер

Сайнц с голям принос за успеха на Ферари

Цялостно, редица експерти в сферата на Формула 1 са на мнението, че болидът на Ферари се представя доста по-добре от този на останалите конкуренти от Ред Бул, Мерцедес и Макларън, когато става въпрос за писти, които правят натоварването върху предните гуми по-голямо, подобно на "Албърт Парк" в Мелбърн.

В момента отборът на Ферари заема втората позиция при конструкторите във временното класиране с актив от 93 точки. Първи е Ред Бул с 97 пункта, а третата позиция е заета от Макларън с 55.

Кристиан Хорнер не изключва вариант да върне бивш кадър в Ред Бул

Тото Волф разкри дали ще напуска Мерцедес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички