Драма във Формула 1? Верстапен с ретроспективно наказание заради инцидента с Хамилтън? (ВИДЕО)


Драма във Формула 1? Верстапен с ретроспективно наказание заради инцидента с Хамилтън? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2146 0

Както е известно, след Гран при на Бразилия и невероятното представяне на Люис Хамилтън преднината на Макс Верстапен пред британеца бе свалена на 14 точки, като до самия край остават още три състезания.

Драмата може да бъде още по-голяма, след като директорът Майкъл Маси призна, че всъщност нидерландецът може да бъде санкциониран ретроспективно за инцидента с британеца по време на последното състезание, спечелено от Хамилтън.

Припомняме, че на 48-ата обиколка при завой 4 те излязоха от трасето. От Мерцедес обвиниха Верстапен, че той е причината за това и че е изхвърлил Хамилтън, моментално сигнализирайки на стюардите, докато от Ред Бул, разбира се, заеха позиция, че играта на нидерландеца е била "по-твърда, но спрямо правилата".

Изглежда са се появили и нови кадри от случилото се и те скоро могат да се окажат причината, поради която Верстапен да бъде наказан ретроспективно. "Единствено излъчващите камери са основното, до което имаме достъп. Все още не са получени и разгледани. Имаме такава заявка" - започна Маси.

Той бе запитан дали това може да послужи като много сериозен удар по амбициите на Макс Верстапен, на което отговори утвърдително. "Но все още нямаме достъп. Изтеглени са и щом се оправят нещата с рекламните права, ще погледнем. Всички ъгли на камерата, които не виждаме на живо" - разкрива още директорът.

Появиха се и кадри от гледната точка на Верстапен, на които се вижда инцидентът. Те ще са едно от големите доказателства за разглеждането на потенциално наказание (можете да ги видите във видеото по-долу в материала).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички