Ботас триумфира в Турция, Верстапен оглави генералното класиране


Ботас триумфира в Турция, Верстапен оглави генералното класиране
Снимка: Getty Images/Gulliver

1192 0

Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас спечели Гран при на Турция, но неговият съотборник Люис Хамилтън нямаше добър ден и завърши на пета позиция, което позволи на основния му конкурент за титлата Макс Верстапен да го измести от лидерската позиция в генералното класиране при пилотите.

Ботас стартира днешното състезание от полпозишън и беше много солиден, за да стигне до първия си успех от началото на сезона и да запише най-бързата обиколка за допълнителна точка. Верстапен завърши на втора позиция на цели 14 секунди зад победителя, а неговият съотборник в Ред Бул Серхио Перес също се качи на почетната стълбичка.

На четвърто място финишира Шарл Льоклер с Ферари, а Хамилтън, който стартира от 11-та позиция заради наказание за смяна на компонент от двигателя, успя да стигне само до пета позиция в крайното класиране.

По този начин Верстапен отново поведе в генералното класиране с 262,5 точки, шест повече от втория Хамилтън, докато Ботас заема трета позиция със 176 точки. До края на сезона във Формула 1 остават шест старта, като за пилотите предстои надпреварата за Гран при на САЩ в Остин, Тексас на 24 октомври.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички