Триумф за Мерцедес в първия старт от Формула 1 в Мелбърн


Триумф за Мерцедес в първия старт от Формула 1 в Мелбърн
Снимка: Getty Images/Guliver

1576 0

Валтери Ботас спечели първия старт от новия сезон във Формула 1 – Гран При на Австралия в Мелбърн. Пилотът на Мерцедес не остави зад себе си на почетната стълбичка своя съотборник и действащ шампион Люис Хамилтън, а трети се нареди Макс Верстапен с Ред Бул.

Финландецът изпревари петкратния световен първенец още на старта на състезанието, като не изпусна преднината си до края. Той остави на 20.886 сек зад себе си Хамилтън и 22.520 Верстапен. Дебютното Гран При от календара на Формула 1 няма да се запомни с успех от тима на Ферари. Пилотите на Скудерията Себастиян Фетел и Шарл Льоклер дадоха съответно четвърто и пето време.

Топ 10 допълват датчанинът Кевин Магнусен с Хаас, германецът Нико Хулкенберг с Рено, финландецът Кими Райконен с Алфа Ромео, канадецът Ланс Щрол с Рейсинг Пойнт и руснакът Данийл Квят с Торо Росо. Състезанието не финишираха Карлос Сайнц-младши (Макларън), Даниел Рикиардо (Рено) и Ромен Грожан (Хаас).

За Ботас това бе четвърта победа в кариерата и първа от ноември 2017 година. Той спечели 26 точки от състезанието, след като даде най-бърза обиколка на пистата. Действащият световен шампион Люис Хамилтън пък продължава да не намира път към успеха в Австралия.

Британецът завърши за четвърта поредна година като подгласник на победителя и то след полпозишън. Макс Верстапен завърши за първи път на почетната стълбичка в Мелбърн, а за Ферари провалът бе пълен, въпреки високите очаквания – италианският тим пропусна подиума в дебютното състезание за първи път от 2014 година насам. Следващият кръг от Формула 1 ще се проведе в Бахрейн на 31 март.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички