Без притеснения: Какво време очаква пилотите от Формула 1 за Гран При на Саудитска Арабия?


Без притеснения: Какво време очаква пилотите от Формула 1 за Гран При на Саудитска Арабия?
Снимка: Getty Images

734 0

За облекчение на всички във Формула 1 се прогнозира топло време в Гран при на Саудитска Арабия, което точно както в Бахрейн започва в четвъртък (7 март) с първата свободна тренировка на "Джеда".

В сравнение с изненадващо студените метеорологични условия в Бахрейн за откриването на сезона, на пистата "Джеда" в СА се очакват традиционни високи температури.

"Джеда" няма да разочарова

Още: Макс Верстапен се озова в центъра на два скандала във Формула 1

Според "WeerOnline.com" температурата през целия втори кръг на сезон 2024 ще варира от 27 до 30 градуса по Целзий през слънчевите часове.

Вечерта също няма да намалее, като в момента се очаква състезанието в събота да започне, когато температурата на въздуха е топла 26 градуса по Целзий. До края на състезанието се очаква това да падне само до 24.

 Благоприятно време очаква пилотите във Формула 1 за ГП на СА

Тъй като първата и третата тренировка се провеждат в следобедните часове, шофьорите ще изпитат най-горещите условия по време на тези сесии.

Настилката на пистата също ще бъде най-висока в тези тренировки, като текущата прогноза е 60 градуса по Целзий. Това ще спадне само с няколко градуса преди началото на състезанието в събота.

По отношение на вятъра, това няма да е проблем, нито пясъкът. По време на Гран При ще духа умерен вятър от северозапад до запад. Тъй като Червено море е на запад от пистата, това означава, че няма да духа пясък по пистата.

Още: Гран при на Бахрейн взе първи две жертви за сезон 2024 във Формула 1

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички