Ники Лауда в състезателен костюм за последния си "пилотаж", хиляди изпращат шампиона

Хиляди, включително петкратния световен шампион Люис Хамилтън, се очаква да се стекът към виенската катедрала „Св. Стефан", за да отдадат своята почит към Ники Лауда, който почина на 20 май.

Тялото на трикратния световен шампион ще бъде облечено в състезателен костюм и ще бъде поставено в затворен ковчег. Върху ковчега ще стои състезателната му шапка, с която той беше известен.

Това ще се случи между 8:00 и 12:00 ч. местно време, а след това ще бъде последвано от публична литургия и погребение, което е само за най-близките. За първи път в катедралата ще се отдаде подобна чест на спортна личност, като в предишни случаи такова отношение са получавали архиепископа на Виена, кардинал Франц Кьонинг и принцът на Австро-Унгария Ото фон Хабсбург.

Освен Хамилтън, от страна на Формула 1 ще присъстват бившият шеф Бърни Екълстоун, както и този на Мерцедес Тото Волф. Настоящият лидер във Ф1 и шампион Хамилтън посвети последната си победа в Монако тази неделя именно на Лауда, от който той твърди, че е научил много.

Още по темата

Please select answer!