Хамилтън вече е номер 1 в историята по полпозишъни


Хамилтън вече е номер 1 в историята по полпозишъни
Снимка: Getty Images/Guliver

1484 0

Люис Хамилтън подобри рекорда от 68 победи в квалификациите на Формула 1, след като бе най-бърз на мократа писта „Монца“ днес.

Квалификацията за Гран при на Италия бе тежка и прекъсната за няколко часа заради тежките условия. Пилотът на Хаас Ромен Грожан катастрофира на финалната права, след като изгуби контрол над болида си, а след това обвини организаторите, че са дали старт на квалификацията и заяви, че условията са били много опасни за пилотите.

В крайна сметка Хамилтън се справи най-добре с мократа писта и стигна до 69-ия полпозишън в кариерата си, подобрявайки рекорда на легендата Михаел Шумахер. Пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Даниел Рикардо дадоха втори и трето време, но получиха наказания заради нерегламентирани промени по двигателя, което ще позволи на новака от Уилямс Ланс Строл да стартира от първа редица утре. От втора ще започнат Естебан Окон от Форс Индия и съотборникът на Хамилтън в Мерцедес Валтери Ботас, а пилотите на Ферари Кими Райконен и Себастиан Фетел ще тръгнат от 5-та и 6-та позиция съответно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички