Безпрецедентното дуо Илиев-Стойчев триумфира в рали България


Безпрецедентното дуо Илиев-Стойчев триумфира в рали България

410 0

Димитър Илиев спечели най-големият български автомобилен шампионат - рали България. Легендарният състезател постигна успеха в безпрецедентно дуо със световния шампион в маратонските плувания Петър Стойчев.

За трети път в своята кариера на автомобилен състезател 8-кратният национален шампион Димитър Илиев спечели най-голямото българско рали. В безпрецедентен дуел с двойните първенци в двете рали дисциплини от миналата година - Мирослав Ангелов/Еди Сивов (Мегапорт, Шкода Фабия R5) и в партньорство с навигатор, който за първи път участва в състезание - световният шампион в маратонските плувания Петър Стойчев, Митко Илиев завърши на върха на класирането, постигайки 1.23:44.3 часа.
Това е първата победа за Илиев от участието му в рали Средна гора през 2013 т., когато той негласно излезе от спорта, за да стартират миналата есен в партньорство с друг национален шампион - Крум Дончев, в предишното издание на българското рали от Европейския рали трофей. Димитър Илиев спечели най-големият български автомобилен шампионат - рали България. Легендарният състезател постигна успеха в безпрецедентно дуо със световния шампион в маратонските плувания Петър Стойчев.

Победата за тях обаче далеч не дойде по лесен начин. Илиев и Стойчев срещнаха жестока съпротива в лицето на двойните първенци в двете рали дисциплини от миналата година - Мирослав Ангелов/Еди Сивов (Мегапорт, Шкода Фабия R5). 

Това е първата победа за Илиев от участието му в рали Средна гора през 2013 г., когато той негласно излезе от спорта, за да стартират миналата есен в партньорство с друг национален шампион - Крум Дончев, в предишното издание на българското рали от Европейския рали трофей. 

Междувременно може да прочетете повече за това, какво е усещането да плуваш в ледени води, а "тайната" разкрива самият Петър Стойчев (подробности четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Парите и спортът


Смешните суми, които клубовете плащали на звездите в зората на футбола

Доходите на футболистите от найй-висока класа в наши дни възлизат на десетки милиони евро. За своята кариера...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама