Защо Кубрат Пулев не успя да нокаутира Райдъл Букър въпреки превъзходството?


Защо Кубрат Пулев не успя да нокаутира Райдъл Букър въпреки превъзходството?
Снимка: БГНЕС

22629 0

Кубрат Пулев записа 28-и успех на сцената на световния бокс, след като във Фресно стигна до категоричен успех над Райдъл Букър. Битката между двамата обаче се реши в пълните 10 рунда, като това остави Кобрата с 14 нокаута в кариерата му. Също така българинът не успя да прати американеца в положение "нокдаун", въпреки че имаше повече от два пъти повече удари и много повече точни попадения в сравнение със съперника си (подробна статистика за Пулев вижте в тази статия). Съдиите присъдиха категорично победата на претендента за световната титла на IBF, като двама съдии му присъдиха 8 печелишви рунда, а последният - 9. Защо обаче при цялото превъзходство Кубрат Пулев не успя да нокаутира Райдъл Букър? 

Според няколко различни източника от залата, още след проблемите с окото в третия рунд Райдъл Букър е бил готов да се откаже от мача, но все пак е останал на ринга и, движен от инстинктите си, съумя да се опази от нокаут. Липсата на нокаут обаче идва от факта, че Кобрата много рядко атакуваше тялото му. 

Кубрат пласира едва 16 от 690-те си удара в тялото и корема на съперника си, с което не успя да го забави достатъчни и да го накара да свали по-ниско гарда си и да търси нокаутиращ удар с десен прав, кроше или дори ъперкът, който по традиция е рядко използван удар от Пулев. Липсата на удари в тялото беше отбелязана на няколко пъти от треньора на Кобрата по време на почивките между мачовете, като дори преди последната част Пулев получи ясни инструкции да атакува своя опонент в областта под гарда, за да бъде търсено по-лесно разбиване на защитата на Букър. Кобрата обаче рядко атакуваше по този начин, а пласираните стотици удари в главта доказаха само, че американецът определено носи на бой. 

Самият Пулев определено използва битката с опонента си от далеч по-ниска класа, за да изпробва част от новите си комбинации, разработени по време на подготовката му в САЩ. Той атакуваше далеч по-често с дясната ръка и на няколко пъти изпробва опасни ъперкъти, които, въпреки че не попадаха чисто в целта, ще придадат друго измерение на офанзивната игра на Пулев. В боксовите среди той е известен с това, че се предоверява на атаките с водещата ръка и разнообразието в битката с Букър определено ще принуди бъдещите му опоненти да се съобразяват и с останалата част от арсенала на претендента на IBF Самият боксьор беше изключително спокоен след битката, а какво сподели Пулев след успеха четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички