Защо Антъни Джошуа иска да е като Мейуедър, а не като Тайсън?


Защо Антъни Джошуа иска да е като Мейуедър, а не като Тайсън?
Снимка: Guliver/GettyImages

3326 0

Шампионът на IBF, IBO и WBA в тежка категория Антъни Джошуа разкри кой е неговият пример за подражание в боксовата общност. Оказа се, че това не е легендата Майк Тайсън, а по-скоро боецът Флойд Мейуедър, който е сред най-богатите в този спорт.

"Не искам да бъда най-лошият човек на планетата, както Майк Тайсън. Аз искам да бъда най-умният боксьор. Погледнете Мейуедър, той не е толкова лош. Известен е като един от най-умните боксьори, заради пътя си извън ринга. Аз предизвиквам сам себе си. Моето време е ограничено. Сега имам цели пред себе си. Следвайки други спортисти, разбрах, че трябва да бъда дисциплиниран, узнах в кое трябва да се подобря, осъзнах своите цели и как да ги постигна", заяви британецът, цитиран от BoxingScene.

Джошуа има 20 битки на ринга като професионалист, всичките спечелени, всичките с нокаут. С тях той си е спечелил около 50 милиона паунда. По-голямата част от тази сума той получи след двубоите с Владимир Кличко и Карлос Такам.

Следващият противник на хегемона в тежка категория е шампионът на WBO. Битката е в нощта на 31-ви март, като може да следите зрелището Антъни Джошуа - Джоузеф Паркър НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички