Възелът започва да се разплита: Последната пречка пред Пулев за мач за титлата в САЩ


Възелът започва да се разплита: Последната пречка пред Пулев за мач за титлата в САЩ
Снимка: БГНЕС

3435 0

В близките няколко седмици WBA трябва най-накрая да се произнесе по един доста възлов за световния бокс въпрос - какво се случва с овакантената световна титла на федерацията, за която Кубрат Пулев води преговори за двубой срещу Фрес Окендо.

Както е известно, от лагерна на Кобрата се опитват да уредят своя най-добър представител в тежка категория да се бие в началото на 2018 година за овакантения пояс, но ситуацията е деликатна и беше разисквана на конвенцията на WBA, която се проведе в Меделин, Колумбия.

Окендо спечели съдебен спор да се бие за овакантената титла, след като загуби по скандален начин от Руслан Чагаев. След това Окендо имаше насрочени мачове срещу Лукас Броун и Шанън Бригс, но двамата бяха хванати в употреба на забранени стимуланти и така и не се изправиха срещу бившия шампион.

За последно от WBA препоръчаха на Окендо да се бие срещу Устинов, но руснакът трябва да се бие срещу Мануел Чар и вече има насрочен двубой - битка, която според информацията, заложена в билетите, е за овакантения пояс. Адвокатът на боксьора Джон Уирт предложи Окендо да се бие срещу Кубрат Пулев за въпросния пояс и помоли от федерацията да разгледат случая с мача Устинов - Чар - нещо, което се очаква да се случи в близките няколко дни. Промоутърът на Устинов - Влад Хрунов, беше категоричен, че двубоят е "елиминаторен", за да бъде определен претендент за титлата. Организаторите на мача обаче го промотират като "битка за титлата".

В момента, в който от WBA разрешат този проблем, ще бъде обявена и възможността Кубрат Пулев да се изправи в спор за титла, която ще му осигури пряк път до мега двубой срещу Антъни Джошуа - притежател на "супер шампионския" пояс на WBA.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички