Кубрат: Съдиите пазят Джошуа, той не е нищо повече от мен!


Кубрат: Съдиите пазят Джошуа, той не е нищо повече от мен!
Снимка: Guliver/GettyImages

2062 0

Най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев коментира мача в Кардиф, който противопостави британската звезда Антъни Джошуа и французина Карлос Такам. Според Пулев Джошуа получава подкрепа от съдиите, доказателство за което е спирането на мача от рефера в 10-ия рунд.

С това си решение английският рефер Фил Едуардс предизвика големи полемики, като и двамата боксьори не останаха доволни от развоя на събитията.

"Пазят го Антъни Джошуа. Доста спорно отсъждане на съдията да прекрати мача. Все пак това не е аматьорски бокс. А Такам не беше в състояние, което да налага спиране на боя. И самият рефер след това не даде обяснение защо е взел подобно решение. Общо взето нищо в този бой не ме изненада. Очаквана развръзка. Този мач потвърди мнението ми, че ако съм здрав и добре трениран, ще бия Джошуа. Британецът не е нещо повече от мен", коментира българският боксьор пред "Труд".

Както е известно, Кобрата беше задължителният претендент за титлата на IBF, притежание на британеца, и двамата трябваше да се бият на 28 октомври. Българинът обаче се контузи и се наложи да бъде заменен от Такам.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички