"Винаги ми е доставял удоволствие": Бивш треньор на Чар в захлас от Кобрата - стиска му палци


"Винаги ми е доставял удоволствие": Бивш треньор на Чар в захлас от Кобрата - стиска му палци
Снимка: LUBOMIR ASENOV / LAP

1611 0

Най-добрият български боксьор при най-тежките Кубрат Пулев продължава подготовката си за мача срещу Махмуд Чар. Десетина дни преди мача, който ще се състои в София, Кобрата получи солидно подкрепление от много важна фигура.

Става въпрос за легендарния треньор Ули Вегнер, с когото софиянецът постигна някои от най-големите успехи в кариерата си. Вегнер ще му помогне в подготовката, а допълнителен плюс е, че германският специалист е бил наставник и на съперника на Пулев - Махмуд Чар.

Вегнер призна, че е имал отлична връзка с българина през годините и че с удоволствие ще му помогне. Той похвали Пулев, като призна, че винаги му е доставял удоволствие и че притежава голям интелект.

Още: Промоутърът на Чар: Избрахме Пулев за съперник, защото е преодолим

Ули Вегнер се притече на помощ на Кубрат Пулев срещу Махмуд Чар

Ули Вегнер ще помага на Кубрат Пулев срещу Махмуд Чар

"България винаги е имала прекрасни боксьори. Сега ще е своеобразна кулминация Кубрат Пулев да спечели световната титла. Той си е у дома, в София. Аз мисля, че има всички качества да спечели за България. И двамата съм тренирал. Първo Чар, по-късно и Кубрат. Винаги съм казвал, че съжалявам, че с Кубрат не започнахме да работим по-рано. Той е много талантлив, но и интелигентен боксьор. На ринга винаги действа с мисъл. Има способност да предугажда развоя на събитията. Това на мен, като треньор, винаги ми е доставяло удоволствие. Винаги съм бил сигурен, че каквото му се казва, той го осмисля и използва.

Имаме много добра връзка с Кубрат през годините. Сега се радвам, че мога да помогна тук. С някои тактически детайли, които могат да бъдат отработени. Мога да помогна Кубрат да се чувства уверен и бодър, за да влезе в предстоящата битка с всички сили. Вярвам, че титлата ще бъде за София и за България" - заяви Вегнер пред bTV. Самият Кубрат Пулев пък си спомни за свой кошмарен момент.

Подготовката на Кубрат Пулев в България - едно нещо го разсейва преди мача с Махмуд Чар

Промоутърът на Кубрат Пулев: До мача се стигна с българска магия, залогът е всичко или нищо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички