ВИДЕО: Тайсън Фюри или Нео от Матрицата? Шампионът недокоснат след серия от 5 удара


ВИДЕО: Тайсън Фюри или Нео от Матрицата? Шампионът недокоснат след серия от 5 удара
Снимка: Guliver/GettyImages

8227 0

Само преди 2 години Тайсън Фюри не изглеждаше като човек, способен да се завърне на професионалния ринг. Британецът тежеше близо 200 килограма и едва ходеше и, въпреки че вече е в невероятна форма, продължава да е около 120 килограма и привидно трудно подвижен. Истината обаче е съвсем друга.

Линейният шампион е може би един от най-резките боксьори в тежка категория, а работата му с крака и тяло е ненадмината в момента в тежка категория, като е и безспорно един от най-техничените в историята на спорта. Поредното доказателство за това видяхме в двубоя му срещу Том Шварц.

В самото начало на срещата германецът не изглеждаше като човек, който ще загуби за рунд и половина. Напротив - той се опита да играе максимално офанзивно срещу отлично защитаващия се Фюри, който обаче доказа, че дори със свален гард е най-добре отбраняващият се боксьор.

Шварц се опита да направи серия от 5-6 удара, притискайки Фюри във въжетата. Британецът беше със свален гард, но се движеше прекрасно с крака и тяло, като блокира два и избегна 4-5 поредни удара само с движението си с горната част на тялото и главата, показвайки се на боксовия свят олицетворение на героя Нео от легендарната поредица "Матрицата". Ако не вярвате, просто гледайте, а след това вижте заканите на Кубрат Пулев към Тайсън Фюри:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички