ВИДЕО: Когато Фюри изуми света и преби Кличко


ВИДЕО: Когато Фюри изуми света и преби Кличко
Снимка: Guliver/GettyImages

15141 0

Преди малко повече от три години британският боксьор Тайсън Фюри поднася една от най-големите изненади на световния ринг за последното десетилетие. 27-годишният Фюри прекратява хегемонията на световния шампион в тежка категория Владимир Кличко.

В продължение на над 11 години украинецът трупаше победа след победа, но на 28 ноември 2015 година той бе спрян от един от най-подценяваните боксьори. Тайсън Фюри печели световната титла, а мнозина го определят като "най-странния" световен шампион.

Неговият стил на боксиране и външния му вид, който е лишен от големи мускули и коремна преса, подвеждат редица анализатори, които залагат на категоричен успех за Кличко. Мачът обаче преминава през всичките 12 рунда, за да бъде спечелен в неговия край по точки от британеца.

Съдиите са единодушни - 115:112, 115:112 и 116:111 в полза на Фюри. Така британецът отне всички пояси на Кличко, за когото това бе предпоследния му мач на ринга. В последния украинецът претърпя нова загуба - този път от Антъни Джошуа.

Така три години по-късно Тайсън Фюри отново влиза като аутсайдер в двубоя с Дионтей Уайлдър. Но тази роля вече е позната на британеца, а тя сякаш му харесва. Дали американецът наистина ще оправдае очакванията, или Тайсън Фюри е подготвил нова изненада - предстои да разберем.

Двубоят между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри няма да бъде излъчван пряко в българския ефир, но ще можете да го проследите НА ЖИВО в Sportlive.bg

Междувременно вижте къде може да гледате мача Уайлдър - Фюри!

https://www.sportlive.bg/sport/boxing/Kyde-da-gledame-boksovoto-shou-Diontej-Uajldyr---Tajsyn-Fyuri-709337.html
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички