Уайлдър: Аз се завърнах, а кой е следващият - Усик, Руис - нямам претенции


Уайлдър: Аз се завърнах, а кой е следващият - Усик, Руис - нямам претенции
Снимка: Getty Images

2551 0

"Беше страхотна вечер!". Това обяви Дионтей Уайдър, след като нокаутира финландеца Роберт Хелениус в първи рунд тази нощ в Ню Йорк. Така американецът се завърна триумфално на ринга след едногодишно отсъствие от бокса.

Опрян на въжетата, Уайлдър отговори на комбинация с къс, но солиден десен удар в носа на съперника, който падна на пода и не се изправи до края на мача. "Трябваше да изчакам мига си, опитвах се да го накарам да се протяга. Исках да бъда мобилен, повратлив и враждебен. Осигурих си добра позиция, позволих му да се протегне и когато го направи, аз атакувах", добави "Бронзовия бомбардировач".

Медицински щаб се притече мигновено на помощ на 38-годишния скандинавски боксьор, който бавно се изправи на крака. Хелениус, който е бивш спаринг партньор на Уайлдър, в крайна сметка напусна ринга без чужда намеса.

Седмица преди 37-ия си рожден ден, Уайлдър се качи на ринга за първи път от поражението си с нокаут в 11-ия рунд от британеца Тайсън Фюри миналия октомври. Американецът загуби короната си на световен шампион на WBC и статута на непобеден боксьор от „Циганския крал“ през 2020.

"Просто искахме отново да се забавляваме. Можеш да правиш това толкова дълго време сякаш е работа – работа, която вършиш. Направихме го забавление и се отплати по страхотен начин“, обясни американецът.

Победата на Уайлдър вероятно ще му гарантира сблъсък с бившия шампион Анди Руис догодина, като мачът ще претендентски за пояса на Световния боксов съвет. Но нокаутьорът не отхвърли възможността да се бие с Олександър Усик, който държи останалите колани в тежката дивизия. "Кой е следващият? Нямам претенции. Анди Руис, Усик, който и да е. Аз се завърнах. Вълнението се завърна в тежката категория“, отсече той. А ето колко битки със свое участие вижда Уайлдър преди пенсионирането си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички