Тренира в кланица, сър Алекс му е фен - 4 интересни факта за съперника на Кобрата Хюи Фюри


Тренира в кланица, сър Алекс му е фен - 4 интересни факта за съперника на Кобрата Хюи Фюри
Снимка: Getty Images/Guliver

3976 0

Британският боксьор Хюи Фюри стои между българската звезда Кубрат Пулев и мечтата му да стане световен шампион. Двамата се изправят един срещу друг на 27 октомври в зала "Арена Армеец" в София, а победителят ще получи шанса да се бие за титлата на IBF, която в момента е притежание на Джошуа. SportLive.bg ви разказва 4 интересни факта за 24-годишния Фюри. 

1. Фюри е имал много сериозни проблеми със здравето, породени от акне. Заради тези проблеми той е бил готов да прекрати боксовата си кариера.

"Не можех да се движа нормално, не можех да вдигна ръка. Тази инфекция отравяше кръвта ми. След мача с Фред Каси се разревах като глупак, въпреки че спечелих. Имаше мачове, когато кръвта течеше по гърба ми, Да, дори на тренировка тениските ми ставаха червени. Отпадах физически след няколко рунда по време на спарингите. Беше ужасно време. Но баща ми не ми позволи да падна духом. Той беше честен с мен и ми каза, че трябва да се посветя изцяло на лечението си, тъй като никога няма да стана шампион, ако не издържа два рунда на спаринг. Слава Богу, тази мъка е в миналото", разказва британецът.

2. Съперникът на Кобрата е получил писмо от сър Алекс.

Това се е случило преди боя на 24-годишния сега Фюри срещу Джоузеф Паркър за пояса на WBO. В него легендарният треньор пожелава успех на британеца в боя.

"Това беше най-хубавият момент в живота ми. Да получа такова писмо - това е нещо неописуемо. Фен съм на Манчестър Юнайтед от дете. Този човек е идол в нашата страна и да получа такова писмо се случва веднъж в живота. Той ми пожелава успех в боя. Казва ми да не мисля за нищо друго, освен за мача. Каза, че винаги е говорил на своите играчи да се фокусират върху играта, а не върху външни фактори. Ще послушам съвета му и точно така ще направя", споделя тогава Хюи Фюри.

3. Британецът се подготвя за боя срещу Паркър в скотобойна.

Фюри посещава скотобойна в Северозападна Англия, където е поработил върху ударите си, използвайки труповете на мъртви животни вместо боксова круша.

"Възползвах се от поканата на собственика на кланицата, защото животинският труп е отлична "круша" за удар. Освен това звукът, когато юмрукът докосва месо много прилича на този, който се получава по време на бой", признава Хюи.

4. Фюри нарича промоутъра на Антъни Джошуа "хлебарка".

Това се случва през 2017 година, когато става ясно, че Паркър, бъдещият му съперник, води преговори с промоутъра на Джошуа.

"Те (екипът на Паркър, бел. ред.) вече се срещат с Еди Хърн, обсъждат бъдещи битки. Но те трябва да се отнасят с мен с цялата сериозност, защото аз съм 100% прицелен в пояса на WBO. А що се отнася до Еди Хърн, тази хлебарка... Говоря така, защото ти си такъв - ти и твоят голям и тромав боец Антъни Джошуа, сте следващите наред. Ние с Тайсън ще обединим цялата дивизия", казва смелият младок.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички