Трагичната участ на забравения боксьор, който удряше по-силно от Майк Тайсън (ВИДЕО)


Трагичната участ на забравения боксьор, който удряше по-силно от Майк Тайсън (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

10528 0

През 90-те години на миналия век имаше боксьор, за когото се твърдеше, че има по-силен удар от легендарния Майк Тайсън. В крайна сметка той остана далеч от постиженията на най-младия световен шампион при най-тежките, а краят му бе повече от трагичен.

Става въпрос за Томи Морисън, който се ражда през 1969 година в Арканзас. В даден момент от кариерата си той е сред най-впечатляващите боксьори на своето поколение, като записва поредица от впечатляващи победи, сред които тези над Джордж Форман и Донован Ръдок.

Много искаха Морисън, който дори участва в Роки 5 като Томи Гън, да се изправи срещу Майк Тайсън, но мачът така и не се състоя. Боксьорът, който е най-добре познат с унищожителната си лява кука, видя как кариерата му тотално се срива.

Още: Хаос: "Събраха" Григор Димитров с негова бивша, Майк Тайсън се замеси със скандал (СНИМКИ)

Трагичният край за Томи Морисън

Всичко започна през 1996 година, когато дава положителен тест за ХИВ. Заради диагнозата той е наказан завинаги от спорта чрез решение на Спортната комисия на Невада - точно преди боя му срещу Артур Уедърс.

Морисън и съпругата му водят кампания срещу наказанието, като твърдят, че резултатът е бил грешен и не е положителен. Решението обаче се утвърждава навсякъде и води до края на кароерата му.

През 1997 година Морисън е обвинен в шофиране в нетрезво състояние, като дори причинява инцидент и има трима пострадали. След това е изпратен на рехабилитация. Две години по-късно получава присъда от две години условно, след като отново бива хванат да шофира в нетрезво състояние. След това дори е арестуван по обвинения за притежание на оръжие.

Още: Как Майк Тайсън отговори на Уайлдър, когато Дионтей обяви, че ще му "нарита задника"?

Около края на века от ESPN съобщават, че Морисън си е купил пещера, в която спи, тъй като е сигурен, че светът ще свърши през 2000 година. Това не се случва, а Морисън получава два години в затвора заради обвиненията за оръжия и наркотици, като получава и една допълнителна заради нарушаване на реда и дисциплината.

До времето, в което е пуснат, неговото здравословно състояние се влошава. През 2013 година умира на 44, като към края на живота си не е могат да се движи без помощ.

Брилянтно: Отговорът на Майк Тайсън - той или Мохамед Али ще победи във върховата им форма

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички