Топ 5 най-добрите победи на Антъни Джошуа в професионалния бокс (ВИДЕО)


Топ 5 най-добрите победи на Антъни Джошуа в професионалния бокс (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

7156 0

След година отсъствие от ринга световният шампион Антъни Джошуа се готви за ново препятствие. И това е българинът - Кубрат Пулев. Двамата трябва да се изправят един срещу друг на 12 декември в Лондон, като първоначалната дата през юни бе отложена заради пандемията от коронавирус. Ей Джей едва ли ще допусне подценяване на съперника и ще даде всичко от себе си, за да запази коланите си и да не допуска грешка като тази с Анди Руис през 2019 година.

Вече остават по-малко от две седмици до Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа в и затова ви представяме топ 5 от най-важните победи за британеца:

1. Антъни Джошуа срещу Владимир Кличко - 29 април 2017 г.

Една от най-големите битки в тежка категория от известно време и дори сблъсъка между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри не успя да я надмине. Човекът, който доминираше дивизията повече от десетилетие, срещу боксьора, който мечтаеше  да поеме контрола върху тежка категория. Стадион "Уембли" беше пълен и буквално се люлееше, когато Владимир Кличко излезе на ринга за последен път в своята легендарна кариера.

Сблъсъкът през цялото време беше невероятен и се отличи с два епични рунда по средата на битката. Рунд номер 6 беше времето за победа на AJ, но той не го направи и след това рунд 7 даде шанс на украинеца да поеме контрола отново. Той обаче пропусна този златен шанс и в крайна сметка Джошуа получи срази легендарния Кличко в 11-ия, за да се качи на боксовия трон. В рамките на три минути той прати опонента си два пъти в нокдаун, а при третата серия от удари в главата и тялото на Кличко съдията прекрати мача и отсъди победа в полза на Антъни Джошуа.

Преди тази среща не му се беше налагало да играе повече от 7 рунда сред професионалистите. В този ден Кличко го принуди, но въпреки това Джошуа затвърди невероятната си форма и изгря ярко над сцената на професионалния бокс.

 

2. Антъни Джошуа срещу Анди Руис – 7 декември 2019 година

Двубой, който при други обстоятелства можеше изобщо да на попадне в тази класация. След шокиращата загуба на британеца през юни месец, то в реванша Джошуа просто трябваше да спечели. За съжаление на феновете нямаше зрелищен нокаут, който да взриви трибуните. Но вероятно това бе сред най-добрите му представяния – що се отнася до тактиката.

Ей Джей беше изключително подготвен за битката и показа повече от добра кондиция и през целия двубой се движеше прекрасно и не позволи в нито един момент да бъде притиснат. Също така Джошуа демонстрира и изключителна дисциплина. Той не се опита да търси нокаут на всяка цена, а вместо това методично трупаше аванс.

Руис просто нямаше отговор за британеца и той остана разочарован и ядосан от ситуацията, като Джошуа бе разчел всеки негов ход предварително. Истински зашеметяващ спектакъл на 30-годишния боксьор, който ще остане в историята с връщането на коланите му.

3. Антъни Джошуа срещу Дилиън Уайт - 12 декември 2015 г.

Не много от битките на Антъни Джошуа са довели до желание от страна на феновете да поискат реванш, но като се има предвид доколко Дилиан Уайт се е развил като боксьор след двубоя им преди пет години, това би било истинско шоу на ринга.

Тази битка беше пикантна поради всичко още преди самата боксова вечер. Явно е, че не се харесваха, а и двамата искаха да бъдат лицето на британския бокс. Уайт беше първият мъж в професионалистите, който разклати Ей Джей, но роденият в Уотфорд боксьор свърши работата си, нокаутирайки Уайт с красив ъперкът.

4. Антъни Джошуа срещу Александър Поветкин - 22 септември 2018 г.

Много тежка битка на стадион "Уембли", през която Джошуа премина, въпреки че беше разклатен и подложен под сериозно изпитание от опитния руснак. Нокаутът от Джошуа в седмия рунд беше брутален и за пръв път Поветкин бе нокаутиран.

Срещата започна отлично за руснака и още в първия рунд AJ бе разклатен от точно кроше на съперника. Последваха още няколко добри атаки от 39-годишния Поветкин, но след 5-я рунд Джошуа взе нещата в свои ръце. В седмия рунд атаките на Джошуа станаха още по-настоятелни и в средата на частта успя да изпрати в нокдаун съперника със серия от прави удари и крошета.

Поветкин успя да се изправи, но последва нова серия удари на Антъни Джошуа, на които руснакът не издържа и мачът бе прекратен. След тази вечер в Лондон, като че ли AJ затвърди доминацията си в тежка категория.

5. Антъни Джошуа срещу Джоузеф Паркър - 31 март 2018 г.

Титлата от WBO беше един от двата колана в тежка категория, до които Джошуа не беше стигнал, но всичко се промени в Кардиф през 2018 година. Самата битка беше доста скучна, а и реферът направи всичко възможно да развали битката, но въпреки това Джошуа направи това, което трябваше да направи, за да вземе титлата.

AJ спечели срещата след единодушно съдийско решение. Това бе първият мач, в който Джошуа не постига нокаут, а Паркър допуска първа загуба в кариерата си. AJ тогава натрупа на сметката си 21 успеха, 20, от които с нокаут. Представителят на Нова Зеландия остана с 24 успеха, 18 от тях с нокаут, а тогава и едно поражение в сметката си.

Това беше огромна победа за Джошуа и кариерата му, като се приближи крачка по-близо до обединяването на цялата дивизия, нещо, което все още всички фенове на бокса очакват.

И не забравяйте - можете да гледате битката между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа НА ЖИВО в новата стрийминг услуга за България на DAZN (регистрирай се тук). 

ВАЖНО: DAZN предлага срещата Антъни Джошуа - Кубрат Пулев на територията на България. Компанията има правата на двубоя за излъчване в по-голяма част от Европа, но няма да предава сблъсъка в определени страни като Великобритания и Ирландия. Имайте това предвид преди да се регистрирате

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички