Антъни Джошуа направи немислимото и спечели зрелището с Владимир Кличко след технически нокаут


Антъни Джошуа направи немислимото и спечели зрелището с Владимир Кличко след технически нокаут
Снимка: Getty Images/Guliver

117998 0

Антъни Джошуа постигна най-голямата победа в кариерата си, след като победи легендарния Владимир Кличко с технически нокаут в 11-я рунд.

Британецът стартира уникално мача, бе по-деен на ринга в Лондон и в 5-я рунд прати бившия световен шампион в нокдаун. Кличко обаче не се отказа и в следващата част "върна жеста" на британеца, който също бе проснат на земята. Не се виждаше как Джошуа ще успее да спечели срещата, но до 11-я рунд експлозивността в играта му се върна и тогава дойде неговия миг. В рамките на три минути той прати опонента си два пъти в нокдаун, а при третата серия от удари в главата и тялото на Кличко съдията прекрати мача и отсъди победа в полза на Антъни Джошуа.

Статистиката показва, че великобританецът е първият боксьор сред най-тежките, който успява да постигне 19 нокаута в първите си 19 мача. Преди днешната среща не му се беше налагало да играе повече от 7 рунда сред професионалистите. Днес Кличко го принуди, но въпреки това Джошуа затвърди невероятната си форма от както е в профи бокса.

I-ви рунд

В първи рунд на мача между Джошуа и Кличко повече разчитаха на опознаването на играта на противника, като британецът първи посегна, като закова успешно дясно круше в главата на украинеца. В средата на рунда той пласира и няколко леви прави в тялото на Кличко, като безспорно първият рунд е на сметката на британеца.

II-ри рунд

Във втората част на мача Кличко отново не отправи опасни удари към опонента, докато Джошуа нанесе втори добър десен прав в главата на украинеца и записа и втория рунд на сметката си.

III-ти рунд

Третата част започна по-открито, като и бившият световен шампион започна да нанася удари на Джошуа, но британецът отвърна с довър ъпъркът и комбинация с десен прав.

IV-ти рунд

И този рунд започна с атака на Кличко с десен прав в главата и веднага след това потърси клинч. Джошуа отвърна с ляв прав в корема. Последва нова комбинация от ляв-десен в корема на Кличко и десен прав в главата на украинеца.

V-ти рунд

Петата част започна ударно за Джошуа, който за 30 секунди прати противника си в нокдаун след серия от удари. В края на рунда пък Кличко пласира няколко удара, като рани сериозно британеца. Все пак рундът е на сметката на шампиона, който вкара Кличко в нокдаун.

VI-ти рунд

В началото на шестата част Джошуа се поизмори, като дори му бе избита гумата от устата, а той не можа да се ориентира кой е неговият ъгъл, за да получи нов предпазител. Кличко успя да вкара опонента си в нокдаун 1:40 преди края на рунда, а Джошуа бързо се изправи. В края на рунда Кличко вкара ляво и дясно кроше в главата на Джошуа.

VII-ми рунд

Експлозивността на Джошуа изчезна, а Кличко постепенно взе превес в мача, като нанесе два леви прави в главата на британеца. До края на рунда двамата предимно се пазеха и влизаха често в клинч.

VIII-ми рунд

В осмия рунд Кличко влезна с прав ляв в главата на Джошуа, последва и дясно кроше, което също намери целта. Британецът върна с ляв прав в тялото на украинеца.

IX-ти рунд

В деветия рунд експлозивността на Джошуа се върна и британецът пласира добър десен прав в тялото на украинеца. Кличко пък демонстрира по-добра физическа издръжливост, като видимо бе по-свежият и се движеше така, сякаш е в първия рунд. Бившият световен шампион също успя да пласира добър десен прав в тялото на Джошуа.

X-ти рунд

Ляво кроше и десен прав бе първата комбинация на Джошуа в рунд №10. Кличко отвърна с ляв прав, но след това отнесе сериозно ляво кроше в главата. В края на рунда украинецът нанесе дясно кроше и ляв прав в главата на опонента си.

XI-ти рунд

Джошуа стартира уникално 11-та част, като нанесе няколко тежки удара в главата на Кличко и украинецът се разклати. Джошуа отново прати в нокдаун противника. Украинецът се изправи, последва втори нокдаун за рунда, а при третата серия от удари на Джошуа съдията прекрати мача.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Със сигурност това е най-интересният мач в тежка категория на световния бокс от години насам. В него се изправят бъдещето на този спорт в лицето на Антъни Джошуа срещу иконата и най-успешен боксьор в категорията за 21-и век Владимир Кличко.

27-годишният британец влиза в срещата с невероятна статистика - 18 мача и 18 нокаута, като до момента не се е намерил боксьор, който да го спре или дори да го забави. Очаква се това да направи поне Кличко, който със своите 64 победи с 53 нокаута представлява най-големия тест до момента в кариерата на боксьора от Уотфорд.

Препълненият стадион "Уембли" ще подкрепя мощно представителя на Обединеното кралство, но Джошуа за пръв път ще се изправи пред подобна публика, докато опитът на Кличко в такива мачове е далеч по-голям, тъй като украинецът има битки пред 50-60 хиляди екзалтирани фенове.

27-годишният боксьор от Уотфорд спечели титлата на Международната боксова федерация през април миналата година след нокаут над Чарлз Мартин. Той направи две успешни защити срещу други двама американци – Доминик Бризийл и Ерик Молина.

Аурата на Владимир Кличко претърпя сериозен удар, след като през 2015 година той загуби всичките си титли от Тайсън Фюри в една от най-големите изненади на 21-и век в бокса. Очакваше се дори той да се откаже от спорта, но в момента е като прероден. Всички боксови анализатори забелязват, че той е в най-добрата си физическа форма от години насам и е твърдо решен да покаже най-доброто от себе си срещу Антъни, който преди беше негов спаринг партньор.

Победителят в мача ще трябва да защитава титлата на IBF срещу Кубрат Пулев, но се очаква който и да спечели, да оваканти пояса в търсене на по-доходоносни сблъсъци. Въпреки това все още е възможно някой от двамата да се изправи срещу Кобрата, при условие че IBF решат да изпълнят условията на британеца или украинеца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички