Топ 5 на най-великите победи на Кубрат Пулев: Страшилище, гигант и "голяма уста" (ВИДЕО)


Топ 5 на най-великите победи на Кубрат Пулев: Страшилище, гигант и "голяма уста" (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg/Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

3862 0

Боксовата гордост на България Кубрат Пулев ще се изправи на родна земя срещу украинското страшилище с прякор "Украинския Хълк" - Игор Шевадзуцкий тази събота (30 март). Броени дни преди двубоя ще Ви представим петте най-паметни двубоя на Кобрата, които го направиха популярен по целия свят.

5. Първият успех на професионалната сцена за Кубрат

Той дойде през вече далечната 2009 година в Германия срещу румънското страшилище Флориан Бенче. Двубоят е предвиден само за 4 рунда, но приключва по-скоро от очакваното. Опонентът на Кобрата няма никакъв отговор на неговите мощни удари и Пулев се поздравява с първия си успех на професионалната сцена.

Още: "Ние ще победим": Ихор Шевадзуцкий "забрави" за Кубрат Пулев и намеси войната в Украйна

4. Здрава битка със страшилище

Втората победа в класацията на SPORTLIVE.BG е тази срещу Кевин Джонсън. Руско-американският боксьор се изправя срещу Кубрат Пулев за втория мач на Кобрата на българска земя. Битката започна с превес на Джонсън в първите няколко рунда, но след четвъртия на ринга имаше само един боксьор и това бе Пулев. Българинът спечели мача след съдийско отсъждане и така си върна Междуконтиненталната титла в тежка категория на WBA.

Още: Кубрат Пулев отдаде нужното уважение на Шевадзуцкий и направи важно уточнение за Махмуд Чар

3. Двуметров гигант бе подчинен от Кобрата

През есента на 2012 година Кубрат Пулев се изправя срещу двуметровото страшилище при най-тежките - руснакът Александър Устинов. На ринга Кобрата е перфектен. След 11 тежки рунда той успява да нокаутира своя съперник и да защити европейската си титла и коланът на IBF. Успехът обаче е доста по-стойностен, тъй като дава шанс на Пулев да се изправи срещу абсолютния шампион Владимир Кличко, от когото 2 години по-късно, за съжаление, губи.

2. Пулев затвори устата на "голямата уста" от Англия

Още: Ще го следи отблизо: Отказалият се Махмуд Чар идва да гледа Кубрат Пулев в София

Една от най-паметните победи на Кобрата дойде в първия му мач срещу британския боксьор Дерек Чисора. Дел Бой е известен на света със своята "голяма уста" и неизчерпаема енергия, но Кубрат Пулев успя да го подчини на 7 май 2016 година в Хамбург, Германия. До победата се стигна след съдийско решение и тя остава една от най-паметните му до момента. 6 години по-късно двамата се срещнаха отново в Лондон, но тогава Чисора взе своето в емблематичната "O2 Arena".

1. Братовчедът на Тайсън Фюри бе победен

Може би най-великата до момента победа за Кобрата идва на 27 октомври 2018 година. Тогава той излиза срещу братовчеда на Тайсън Фюри - Хюи, насред София. В препълнена зала "Арена Армеец" Кобрата успява да постигне тотална победа след 12 тежки рунда. Българинът не остави съмнения за своето господство на ринга и по този начин неговия актив тогава се увеличи до 26 победи и само 1 поражение.

Още: Украинският Хълк Шевадзуцкий преди мача Кубрат Пулев: Говори по рядко срещан начин за бокса

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички