Тервел Пулев преди битката с Шоджгрийн: Имам притеснение, когато се видяхме за първи път... (ВИДЕО)


Тервел Пулев преди битката с Шоджгрийн: Имам притеснение, когато се видяхме за първи път... (ВИДЕО)
Снимка: Ilian Telkedzhiev / LAP.bg

4866 0

Един от най-добрите български боксьори - Тервел Пулев, е на само часове от това да излезе на ринга, за да премери сили с американеца Джоел Шоджгрийн. Родният боец излиза очи в очи със следващото си предизвикателство в Коста Меса, Калифорния в ранните часове на петъчния ден.

Часове преди големия двубой "Спортната Джунгла" публикува интервю с Пулев. В него той сподели любопитни подробности относно първата си среща и впечатления от Шоджгрийн. От казаното стана ясно и по какъв начин се е подготвил за битката, кои са силните страни на съперника и какво предстои след това.

"Има си я тръпката. Това е нещо, за което си се трудил дълго и си отделил много енергия и постоянство, които в един момент трябва да реализираш. Разбира се, че има и елемент на притеснение, което е съвсем нормално", започна Пулев и продължи.

Първата среща очи в очи

"Постъпи джентълменски, дойде и ме поздрави, когато се срещнахме в хотела. Изглежда доста здрав. Знаем за мача от преди 2 месеца, имал е достатъчно време за подготовка. Както се подписахме, така си остана до последно, нямаше промяна", сподели българинът.

Срещу кого се изправя Пулев и как се подготви?

"Това, което коментирахме с треньора ми е, че има доста дълги крайници и дълъг обсег. Това е много характерно за неговата анатомия - че може да държи хората на дистанция и това е неговият стил на игра. Може би ще го използва като оръжие, но това са само предположения, виждали сме и изненадващи ходове на ринга.

В Лас Вегас добре канализирахме работата си, работата върви много добре. Има колкото искаш спаринг партньори, имаш много възможности за тренировка. Доволни сме, партньорите бяха много разнообразни, като имена не блестят. Много характерно за Щатите е, че средното ниво на бокса е много високо и когото и да хванеш, е труден. Подбрахме боксьори, които много наподобяват стила на моя противник - цветнокожи, целящи да пазят дистанция", коментира братът на Кубрат Пулев.

Какво предстои след мача?

"Не съм си правил дългосрочни планове, трудно е. Още този мач не е минал, така че няма как да слагаме тигана без рибата. Разбира се, имаме желание да се организира галавечер, в която да се включа. Тя ще е извън България, тъй като тук е по-сложно", завърши Тервел Пулев.

Къде да гледаме двубоя между Тервел Пулев и Джоел Шоджгрийн

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички