Тервел Пулев: Поясът, за който се бия, е ценен, защото е без алтернатива


Тервел Пулев: Поясът, за който се бия, е ценен, защото е без алтернатива
Снимка: БГНЕС

1304 0

Българският боксьор в полутежка категория Тервел Пулев изненадващо обяви, че няма поглед върху противника си на 27 октомври - Леонардо Бруцезе. По-малкият от братя Пулеви посочи и защо титлата, за която ще се боксират двамата, е толкова ценна. Става дума за Европейската титла в дивизията.

"Доволен съм, че вече се изправям за титла, а не просто да трупам мачове и опит. Да се надяваме, че ще продължим с успехите. Чувствам, че имам сила, че съм в добра кондиция. Готов съм. Нямам поглед върху противника, считам, че това е работа на моя треньор. Каквото той каже, ще го направя. Доверявам му се сляпо", заяви Тервел на днешната пресконференция.

"Това е пояс, който няма алтернатива. Различен е от световните титли, например, защото те имат като разновидност Интерконтинентална титла. Това е единственият пояс, който е сам по себе си. Така че е ценен, а аз го осъзнавам. Смятам, че ще се подготвя доста добре и в никакъв случай няма да допусна изненада", увери той.

"Как ще постигна победата – с нокаут или по точки, не е толкова важно. От значение е да победя и да взема пояса тук, в България. Няма значение, че за първи път ще играя 12 рунда. Тактиката се изменя, както и мачът. Ние сме подготвени. Дотук тренирах по-общо и по-базисни неща, оттук нататък ще се вдигат оборотите. Влизат и ръкавиците, и спарингите", каза още 35-годишният Тервел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички