Тайсън Фюри нарече Александър Усик "скитник"


Тайсън Фюри нарече Александър Усик "скитник"
Снимка: Guliver/GettyImages

5551 0

Британската боксова звезда Тайсън Фюри обиди украинския си колега Александър Усик. Той стори това, докато критикуваше шефа на Световната боксова организация (WBO) - Пако Валкарсел. Фюри беше недоволен от това, че Усик е по-напред от него в ранглистата на WBO.

"Може би щях да ви послушам и да се бия за шампионския пояс, ако вие не бяхте ме отстранили от първото място в ранглистата на WBO! И ако не бяхте поставили на мое място някакъв скитник с един мач в тежка категория! Тогава би било възможно да се говори", заяви британецът, цитиран от "Boxing Scene".

Валкарсел отговори на нападките, макар и в доста по-уважителен стил. Той обясни, че промяната в позицията на Фюри се дължи на факта, че заради подписаните споразумения в договора му с "Топ Ранк" той е бил зает с други битки. "Шампионе, ние те уважаваме, но ти беше недостъпен. Затова те премахнахме от ранглистата. Успех, шампионе", заяви шефът на организацията.

На 22 февруари тайсън Фюри ще проведе първия си мач за 2020 година - реваншът срещу Дионтей Уайлдър за колана на WBC. Усик вероятно ще се бие срещу Дерек Чисора. Далеч по-уважително към него се отнесе друга британска звезда - Антъни Джошуа. Вижте в този материал какво каза той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички