Тайсън Фюри нарече Александър Усик "скитник"


Тайсън Фюри нарече Александър Усик "скитник"

1779 0

Британската боксова звезда Тайсън Фюри обиди украинския си колега Александър Усик. Той стори това, докато критикуваше шефа на Световната боксова организация (WBO) - Пако Валкарсел. Фюри беше недоволен от това, че Усик е по-напред от него в ранглистата на WBO.

"Може би щях да ви послушам и да се бия за шампионския пояс, ако вие не бяхте ме отстранили от първото място в ранглистата на WBO! И ако не бяхте поставили на мое място някакъв скитник с един мач в тежка категория! Тогава би било възможно да се говори", заяви британецът, цитиран от "Boxing Scene".

Валкарсел отговори на нападките, макар и в доста по-уважителен стил. Той обясни, че промяната в позицията на Фюри се дължи на факта, че заради подписаните споразумения в договора му с "Топ Ранк" той е бил зает с други битки. "Шампионе, ние те уважаваме, но ти беше недостъпен. Затова те премахнахме от ранглистата. Успех, шампионе", заяви шефът на организацията.

На 22 февруари тайсън Фюри ще проведе първия си мач за 2020 година - реваншът срещу Дионтей Уайлдър за колана на WBC. Усик вероятно ще се бие срещу Дерек Чисора. Далеч по-уважително към него се отнесе друга британска звезда - Антъни Джошуа. Вижте в този материал какво каза той.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


ВИДЕО: Фюри облиза стичащата се по врата на Уайлдър кръв

Тайсън Фюри спази не само обещанието си да нокаутира Дионтей Уайлдър, ами да превърне реванша между двамата...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама