"Sun" разкри колко ще спечели Кобрата от мача с Джошуа


"Sun" разкри колко ще спечели Кобрата от мача с Джошуа
Снимка: Guliver/GettyImages

3779 0

Кубрат Пулев може да спечели до 2 млн. паунда от сблъсъка със световния шампион в супертежка категория Антъни Джошуа на 28 октомври в Кардиф, пише британският “Сън”.

Двамата ще се изправят един срещу друг на стадион “Принсипалити” в Кардиф, като залогът са трите пояса на британеца във версиите IBF, IBO и WBA.

Двубоят предизвика истинска истерия на Острова и още в първия ден, в който билетите бяха пуснати в продажба, се разграбиха 70 000 броя.

С това беше счупен и рекордът за най-бърза продажба на пропуски за спортно шоу на съоръжението. Именно това кара британците да заключат, че премията на Кобрата може да достигне колосалната сума.

Преди два дни Пулев обяви, че ако победи Джошуа, ще дари половината от хонорара си за благотворителност, и то главно в полза на деца. Ако сметките на британците са верни, то доста деца ще могат да се възползват от щедростта на българския боксьор.

Българинът има само една загуба в 26-те си мача до момента, от Владимир Кличко с нокаут в петия рунд. Джошуа пък може да се похвали със 100% успеваемост - 19 срещи и 19 победи с нокаут.

Битката срещу британеца пък ще бъде първата на Кубрат в професионалната му кариера, която ще се проведе в Обединеното кралство, след като досега той се е бил само в германия и България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички