Антъни Джошуа не е боксьор, а бодибилдър - Кубрат Пулев има шанс, ако...


Антъни Джошуа не е боксьор, а бодибилдър - Кубрат Пулев има шанс, ако...
Снимка: Getty Images/Guliver

6381 0

Боксовият анализатор Скот Гилфойд не е "луд" по Антъни Джошуа, както са повечето специалисти в бокса. Напротив - той е категоричен, че световният шампион може да бъде победен лесно от съперник, който съумее да се възползва от двете най-големи слабости на британския боксьор - недостатъчно силен единичен удар и издражливостта му.

В анализ на потенциална среща между Джошуа и Уайлдър, анализаторът на "boxingnews24" е категоричен, че американецът ще е най-тежкото изпитание за Джошуа и е уверен, че дори Кубрат Пулев може да създаде проблеми на Джошуа. Ето и какво пише в анализа:

Антъни няма сила в единичен удар - това е големият му проблем. Освен това срещу Владимир излглеждаше ужасно след 6-ия рунд и беше свален. Това се дължи на лошото му кондиционно състояние. Той има прекалено много безсмислени мускули по тялото си, което му пречи сериозно, а и това не придава допълнително сила на ударите му. Той е повече бодибилдър, отколкото боксьор. По-скоро тялото му е направено за човек, който да се разхожда по плажа, да си почива и да играе малко плажен волейбол.

Пулев има шанс да спечели срещу Джошуа, ако успее да го измори, влизайки в здрав двубой срещу него. Просто не знам дали Пулев разполага с необходимия стил, за да измори Джошуа. Той предпочита да стои на дистанция и да пробва прави удари. Ако Пулев се бие така, няма да успее да измори достатъчно Джошуа, че да го победи. Пулев трябва да промени стила си изцяло, за да има какъвто и да е шанс да прати в нокаут Джошуа.

Работта е там, че Пулев няма достатъчно здрава брадичка, за да поеме ударите на Джошуа. Ако Пулев успее да поеме няколко тежки попадения и накара Антъни да се движи сериозно по ринга за рунд или два, може да го измори достатъчно, че да го прати в нокаут. Но досега Кубрат не е показал, че може да "носи" на такива удари. Освен това не се бие по начин, по който да избягва такива атаки. Но в крайна сметка - никога не се знае.

Джошуа има сериозни проблеми с издръжливостта. Дори бих казал, че има най-лошата издръжливост от всички боксьори в тежка категория. Когато Джошуа се задъха, изведнъж спира да се бие за 3 рунда поради някаква причина. Това неизбежно ще доведе до това някой по-добър боксьор просто да го нокаутира - в момента, в който Джошуа покаже неизбежната умора в себе си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички