Страховит съперник чака Кубрат Пулев на ринга на 9 ноември


Страховит съперник чака Кубрат Пулев на ринга на 9 ноември
Снимка: Getty Images/Gulliver

6346 0

Вече е ясно, че следващата битка на най-добрия български боксьор Кубрат Пулев ще бъде на 9 ноември. Вероятно галавечерта ще се проведе във Фресно, Калифорния, като се очаква именно мачът на Кобрата да е голямата битка за деня.

До момента обаче не бе разкрит съперникът, срещу когото ще боксира софиянецът. Днес обаче boxen.de информира, че по всяка вероятност сънародникът ни ще излезе срещу опасния австралиец Марк де Мори. Изданието пише, че от щаба на Пулев търсят опитен, но преодолим съперник за българина, с който той да поддържа форма.

За момента не е официално, че двамата ще излезнат на ринга на 9 ноември, но почти сигурно именно Де Мори ще е съперник на по-големия от братята Пулеви. Кобрата е задължителен претендент на IBF, но ще трябва да изчака реванша между Анди Руис-младши и Антъни Джошуа, който е насрочен за 7 декември. Едва тогава ще стане ясно кой ще е съперник на българина, като се очаква мачът за пояса на IBF да бъде през май следващата година.

Евентуалният бъдещ съперник на Кубрат - Марк де Мори може да се похвали с доста сериозна визитка. Той е на 37 години и зад гърба си има 41 срещи. В тях той е записал 37 победи (33 с нокаут, включително последните 7), като има и две загуби. За последно австралиецът губи от Дейвид Хей през януари 2016 година.

Любопитното е, че организаторите на галата на 9 ноември обмислят да я направят на стадион. Повече по темата може да откриете в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички