Станимира Петрова е аут от Световното по бокс след дълги часове мъки и операция по спешност


Станимира Петрова е аут от Световното по бокс след дълги часове мъки и операция по спешност
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

735 0

Тежки моменти, внезапна бъбречна криза и дълги часове в мъки сложиха край на участието на Станимира Петрова на Световното първенство по бокс, още преди то дори да е започнало, съобщиха от федерацията.

Четирикратната носителка на Купа "Странджа", световна и трикратна европейска златна медалистка преживя истински кошмар в навечерието на шампионата в Ню Делхи, Индия!

Една от най-добрите ни боксьорки трябваше да се подложи на спешна операция, след няколко дни болезнени мъки вследствие на бъбречна криза. Проблемите около Станимира са започнали в навечерието на отпътуването към Индия. Тя се е качила на самолета към Дубай с болкоуспокояващи, но за съжаление от налягането по време на полета проблемът се е задълбочил.

При пристигането в емирството Петрова е откарана с линейка до болницата там. Заедно с треньорския щаб и след консултация с медицинския ни екип в София, както и с нейното голямо желание да опита да продължи и да участва на Световното първенство, тя е стабилизирана и продължава с останалите момичета към Ню Делхи. Там обаче следват нови усложнения...

"Изключително неприятно се развиха нещата. Станимира положи огромни усилия, опита всичко, но болките бяха невероятни. До такава степен, че тя едва изкара полета от Дубай към Индия. Още с пристигането ни там поехме към болницата. Направиха пълни изследвания, снимки, при най-добрите специалисти. Откриха два камъка, единият 6, другият 7 милиметра. Болките бяха толкова жестоки, че дори мъжко момиче като нея не успя да ги издържи, а всички знаем колко търпи Станимира", обясни треньорът на националния ни отбор - Борислав Георгиев.

"В крайна сметка, след консултация и с баща ѝ, който е медицинско лице, тя взе решение да преустанови тези мъки и да се оперира в спешното. Той я успокои, че в Индия са най-големите специалисти и във вторник сутринта беше направена интервенцията. Днес трябва да я изпишат, като ще бъде със стент до 25-ти. Наистина, тя направи максималното, желанието ѝ да боксира бе огромно, защото се намираше в супер форма, но нямаше как да се случи. Сега ще бъде до отбора, най-важното е здравето в крайна сметка. Вярвам, че ще се възстанови и ще участва на Европейските игри в Полша през юни", изрази надежда Георгиев.

*Още новини за бокс четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Кратки истории

Излишният вратар, най-чудатото реми и още 2 мегастранни футболни случки

Интересните ситуации във футбола се случват ежедневно и в 21-ви век феновете успяват да научат всичко, което...

Реклама
Най-четени новини

виж всички