След 4 нокдауна Головкин постави рекорд с 21-ва защита на титлата (ВИДЕО)


След 4 нокдауна Головкин постави рекорд с 21-ва защита на титлата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

2799 0

Казахстанецът Генади Головкин подобри рекорда за най-много защити на световната титла в средна категория (до 72.5 килограма), след като категорично победи Камил Шеремета от Полша в сблъсъка им във Флорида.

38-годишният Головкин, чиято единствена загуба дойде от Канело Алварес през 2018 година, свали съперника си в нокдаун цели четири пъти - в първия, втория, четвъртия и седмия рунд, преди да постигне технически нокаут и да защити пояса си от Международната боксова федерация (IBF) за 21-ви път, подобрявайки рекорда на Бърнард Хопкинс. "Беше много забавно. Завърнах се. Казах ви, че ще се завърна след мача с Канело. Чувствам се много добре на ринга, защото работих много здраво. Имах много време да се подготвя и съм много горд от щаба си", сподели Головкин след успеха.

31-годишният Шеремета, който нямаше загуба в предишните си 21 мача, успя да оцелее в тежкия за него седми рунд, но реферът прекрати двубоя преди началото на осмия. Успехът на Головкин отвори възможността за трети мач с Канело, който тази вечер се изправя срещу британеца Калъм Смит. "

Абсолютно готов съм да се бия с всеки. Което е най-добрата възможност за мен и за правене на бизнес. Ще изчакаме да видим кой ще победи утре. Надявам се да стане страхотен мач, но съм отворен към всеки съперник", каза казакът, който вече има 41 победи (36 нокаута) и само една загуба на професионалния ринг.

По-рано се появи мнение, че Кубрат Пулев отново може да стигне до мач за световната титла, както и че България трябва да се гордее с него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички