Спорно решение остави Росенов без медал от Световно по бокс


Спорно решение остави Росенов без медал от Световно по бокс
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2162 0

Радослав Росенов остана на косъм от медалите в категория до 60 килограма на Световното първенство по бокс за мъже. То се провежда в Ташкент, Узбекистан. След три рунда здрава битка съдиите присъдиха победата на съперника му Мохамед Джадже от Йордания.

След първите два рунда на мача резултатът и в петте съдийски карти бе равен - 19:19. Росенов поведе с 3:2 гласа след първия рунд, в който боксовите похвати отстъпиха място на изчаквателните действия, а във втория Абу-Джайех се наложи със същия резултат.

В третата част българинът изглеждаше като по-активния боксьор и този, който търси победата повече, но в крайна сметка представянето му не успя да убеди съдиите и те дадоха предпочитанията си на неговия съперник.

По-рано през деня още двама българи отпаднаха на 1/4-финалите. Хавиер Ибанес отстъпи по точки пред индиеца Мохамед Хусам в четвъртфинален сблъсък от категория до 57 килограма. Ергюнал Себахтин (48 кг) пък допусна загуба от грузинеца Сахил Алаквердови със съдийско решение и резултат 0-5 гласа.

Така българското участие на световното в Узбекистан ще завърши с Рами Киуан, който по-късно днес ще се боксира с кубинеца Йоенли Ернандес в четвъртфиналите в категория до 75 килограма. При победа над световния шампион българинът ще си осигури поне бронзов медал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички