С прякор, породен от шега: Съперникът на Кубрат Пулев - горд украинец, който се обяснява за спаринг с руснак (ВИДЕО)


С прякор, породен от шега: Съперникът на Кубрат Пулев - горд украинец, който се обяснява за спаринг с руснак (ВИДЕО)
Снимка: Instagram

2977 0

Само ден, след като стана ясно, че Махмуд Чар няма да се бие срещу Кубрат Пулев на 30-ти март в София заради контузия, 33-годишният украинец Игор Шевадзуцкий зае неговото място.

Той е изключително перспективен боксьор, който само преди месец бе отново на ринга. Той победи Едонис Бериша на 25-ти февруари, за да се завърне на победния път след неприятна загуба от Мартин Баколе, която е и единствената в кариерата му. Тогава още в 3-ти рунд битката приключва след технически нокаут след няколко здрави удара на Баколе. Игор има в своята професиоанална кариера 11 победи (9 КО) и споменатата загуба.

В последния си мач срещу Бериша приключва срещата в 4-ия рунд. Украинецът с прякор Хълк имаше предимство в битката от 6 рунда, а след втория триминутен период съперникът отказа да продължи битката.

Още: Ден след отказа на Махмуд Чар: Кубрат Пулев има нов съперник за битката в София!

Откъде идва прякорът "Хълк"?

Самият украинец разказва как е получил зловещия си прякор и че той не отговаря на същността му.  "Когато отидох на кино със съпругата ми, се снимахме пред голям билборд със снимка на Хълк. Изпратих я на моя мениджър и той каза добре, казваш се Хълк. Мислех, че се шегува, но тогава той наистина ми даде името", каза Шевадзуцкий пред Sky Sports,

"В битките може би наистина съм Хълк, но в живота съм същият, аз съм само за мир около себе си. Хълк по име, но джентълмен по природа. Всеки може да каже много думи, но аз не говоря много. Излизам на ринга и го показвам. Говоря на ринга, а не извън него", допълва той.

Горд украинец, който се обяснява заради спаринг с Александър Поветкин

Още: Махмуд Чар показа детайлно контузията, която провали мача с Кубрат Пулев (ВИДЕО)

В последните години няколко пъти говори и за родината си Украйна и войната, която се води там. "Когато издигам знамето на Украйна, се чувствам горд от моята страна. Тези емоции не могат да се предадат, те трябва да се почувстват. Сега особено искам светът да види, знае и говори за Украйна. Че е много силна. И за да разберат всички, че благодарение на нашите войници можем да представяме страната си и да я направим по-известна".

През 2020 година, още преди да е започнала войната, той се налага да се обяснява за спаринг, който прави с руснака Александър Поветкин, но не се харесва на всички в родината му.

"Бих искал да благодаря на моите спаринг партньори. Мисля, че те са много добри, силни спаринг партньори. Това са Влад Сиренко, Игор Шевадзуцкий и трикратният световен шампион Магомедрасул Меджидов.

Така че, момчета, от сърце. Добър, силен спаринг. Още веднъж благодаря на моя екип, че успя да ми доведе такива спаринг партньори“, каза Александър Поветкин във видео, което публикува на страницата си в Instagram преди сблъсъка му тогава с Дилиън Уайт.

Още: Кубрат Пулев с първи коментар след контузията на Махмуд Чар, чака се новина до края на 22-ри март

"Много съм загрижен, че отношенията ни с Русия са толкова трудни. Да, руското правителство провежда много агресивна политика спрямо Украйна, но знаех накъде отивам. Знаех, че Александър Поветкин има голямо уважение към Украйна и украинците. Затова реших и приех поканата, отидох на тренировъчния лагер на Александър. Разбрах, че ще натрупам опит от работата с легендарен спортист, олимпийски шампион и един от най-добрите в тежка категория в света“, каза Игор тогава, цитиран от "Tribuna". А само преди дни Кубрат Пулев си спомни за кошмарен момент.

Още: ЖАЛКО! Мач за титлата между Кубрат Пулев и Махмуд Чар няма да се състои сега

"Винаги ми е доставял удоволствие": Бивш треньор на Чар в захлас от Кобрата - стиска му палци

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички