Рой Джоунс урежда следващия мач на Пулев, и ще бъде за Световната титла


Рой Джоунс урежда следващия мач на Пулев, и ще бъде за Световната титла
Снимка: БГНЕС

2908 0

Президентът на "Hitz Boxing" Боби Хиц потвърди днес новината, че най-добрият български боксьор Кубрат Пулев може да се боксира за Световната титла. Срещата може да се случи още в началото на следващата година, когато софиянецът вече няма проблем с травмата, която го спря да се бие с Антъни Джошуа.

Боби Хиц и партньорът му Рой Джоунс-младши преговарят с пуерториканеца Фрес Окендо за бой между двамата за титлата на WBA. Версията WBA има две титли в тежка категория. Едната е за "супер шампион" и се държи от британския №1, но другата овакантена след няколко спорни мача.

На 07 юни 2014 година Окендо трябва се бие в много дискусионен мач за титлата в Грозни с Руслан Чагаев, а след мача отборът на пурториканецът подава жалба и се стига до решение, че мачът трябва да се преиграе. Това обаче не се случва, след като Чагаев се оттегля от професионалния спорт. От WBA назначават нов мач - между Окендо и Шанън Бригс за 03 юни 2017 година, но положителна допинг проба на Бригс проваля и тази среща

"Да, потвърждавам, че аз и партньорът ми Рой Джоунс-младши водим преговори със "Зауерланд", които са промоутъри на Кубрат Пулев. Искаме да организираме мач между Пулев и Окендо, който да е за титлата на WBA и да е в Чикаго през следващата година", сподели Хиц. 

"Вчера говорих с човек от Зауерланд - Крис Майер, който каза, че Пулев е заинтересован да се бие с Окендо, след като се възстанови от контузията. 

Крис каза, че Пулев ще е възстановен в началото на годината и може да направим мач в САЩ, или България. През уикенда има годишна среща на WBA и ще поискаме от тях да одобрят подобен мач", заяви главният изпълнителен директор на "Square Ring Promotions" Джон Уърт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички