Промоутърът на Тайсън Фюри зарадва феновете на бокса: Битката с Антъни Джошуа е на 90% финализирана!


Промоутърът на Тайсън Фюри зарадва феновете на бокса: Битката с Антъни Джошуа е на 90% финализирана!
Снимка: Getty Images

1874 0

Дългоочакваният сблъсък между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа е "на 90% финализиран" или поне така твърди промоутърът на Циганския крал - Франк Уорън! В интервю пред "talkSPORT" той сподели, че "всички искат този мач да се състои".

Фюри на няколко пъти промени решението си след като обяви, че прекратява кариерата си след победата над Дилиън Уайт с нокаут в шестия рунд през април. Първоначално поиска мач за абсолютната световна титла с Олександър Усик, който пък надви Джошуа в Саудитска Арабия миналия месец. Въпреки това, нежеланието на украинския боксьор да излезе отново на ринга до края на годината доведе до това световният шампион в тежка категория на WBC да предложи на Джошуа възможността да се бори за пояса на Световния боксов съвет.

Във вторник, 13 септември, мениджърският екип на Антъни разкри, че условията за сблъсък между него и Фюри са били договорени миналата седмица, като потвърждението било отложено поради смъртта на Кралица Елизабет Втора. Уорън, който работи по организирането на мачовете на Циганския крал, поясни, че все още има какво да се свърши за официализирането на сблъсъка, който по всяка вероятност ще се проведе на 3 декември, но все пак не очаква големи трудности:

"Контрактите се подготвят в момента. Няма да навлизам в подробности, защото видяхме какво се случи последния път, когато разни хора правеха изявления и нещата в крайна сметка се провалиха. Мачът няма да бъде сигурен, докато не бъдат подписани договорите, но всички искат този мач да се състои. Основата на сделката, 90% от това, което има значение, е ОК, останалите 10% трябва да бъдат разрешени. Няма пречки по пътя, така че се надяваме много скоро да финализираме нещата", поясни Франк Уорън пред изданието и допълни:

"Когато си промоутър, ти си оптимист. Това правиш - ти си в бизнеса, за да осъществяваш мачове, така че всички сме много развълнувани. Вълнувам се за тази битка, защото винаги съм смятал, че Тайсън ще победи Ей Джей".

ВИЖТЕ ОЩЕ - Компютърна симулация определи победителя от евентуален сблъсък между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа! (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички