Вече е сигурно: Антъни Джошуа ще се бие срещу Тайсън Фюри, ето кога е битката


Вече е сигурно: Антъни Джошуа ще се бие срещу Тайсън Фюри, ето кога е битката
Снимка: Getty Images/Guliver

3753 0

Бившият световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа прие изцяло офертата на Тайсън Фюри да се бият за шампионския пояс на WBC, който е притежание на Циганския крал. От щаба на Ей Джей потвърдиха от негово име, че всички условия за битката са приети, а сблъсъкът ще се състои на 3 декември.

Разговорите са били временно преустановени заради смъртта на кралица Елизабет Втора, но вече всичко е договорено, като двамата боксьори ще разделят приходите от мача в съотношение 60-40 в полза на шампиона на WBC Фюри.

Както е известно, Фюри предложи да се бие с Джошуа, след като Олександър Усик му отказа да направят мач за определяне на абсолютния шампион в дивизията през тази година. Усик, който победи два пъти Джошуа и му отне шампионските пояси, се възстановява от контузия и отклони предложението на Циганския крал.

Така Фюри реши да предложи мач на Джошуа, като условието му бе да се бият на 3 декември, докато Ей Джей искаше да отложи мача с две седмици до 17 декември. В крайна сметка Антъни Джошуа се е съгласил на датата 3 декември, а и не е в положение да поставя условия на шампиона.

Битката почти със сигурност ще се състои на "Милениум Стейдиъм" в Кардиф, като се има предвид, че времето в Англия не позволява мач на открит стадион през зимата. Фюри твърди, че има резервен вариант за битка на "Уембли" през ноември, но почти няма шанс Джошуа да е готов за тази дата.

ВИДЕО: Компютърна симулация определи победителя в битката Джошуа - Фюри!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички