Фурор! Българският женски бокс взе три златни медала на Купа Странджа днес


Фурор! Българският женски бокс взе три златни медала на Купа Странджа днес
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1652 0

Три български боксьорки спечелиха златните медали в своята категория на на 74-ото издание на Международния турнир за Купа Странджа днес. Това са Станимира Петрова, Севда Асенова и Светлана Каменова.

Асенова откри с категорична победа серията от финали с българско участие на турнира. Световната бронзова медалистка и европейска шампионка от миналата година не остави съмнения за разликата в класите и срази с 5:0 съдийски гласа Сайдахон Рахманова (Узбекистан).

Българката доминираше през цялата среща, като напълно заслужено се поздрави с пореден златен медал във визитката си.

Петрова се поздрави с красива и убедителна победа във финала при 54-килограмовите. Световната и трикратна европейска златна медалистка изигра три много силни рунда срещу представителката Полша Сандра Драбик.

Националката ни показа висока класа и не остави особен шанс на противничката си в рамките на целия двубой. След неговия край се стигна и до логичния успех с 5:0 в полза на родната националка, която е и трикратна носителка на купата.

Каменова осигури трети златен медал за България от финалите. Носителката на трофея от миналата година се справи на финала при 57-килограмовите с много силната представителка на Китай – Зичун Ксю.

Родната националка започна отлично мача и в първите два рунда взе сериозен превес. В третия азиатката опита да отговори, но Светлана много умело удържа на набезите й. В резултат Каменова стигна и до заслужената победа с 4:1 гласа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички