Преди Джошуа - Паркър: Силните и слабите страни на двамата боксьори


Преди Джошуа - Паркър: Силните и слабите страни на двамата боксьори
Снимка: Getty Images/Gulliver

5735 0

Тази вечер в Кардиф на стадион "Принсипалити" един срещу друг излизат Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър, като един от тях ще си тръгне като световен шампион във версиите WBA, WBO и IBF. Победителят най-вероятно ще изправи срещу Дионтей Уайлдър за обединяване на всички колани, включително и този на WBC, който е притежание на американеца.

Разбира се, няма как един мач като този да мине, без феновете да бъдат запознати и със силните и слабите страни на двамата боксьори:

Предимствата на Джошуа:

Опит: Паркър може да има почти два пъти повече рундове като професионален боксьор (123 срещу 65), но безспорно AJ игра в далеч по-големи мачове. В последните си два мача Джошуа игра пред огромна публика и това го зареждаше допълнително. От своя страна новозеландеца за първи път ще излезне на подобна голяма сцена.

Аматьорския бокс: Паркър има медали от младежко световно първенство и младежки олимпийски игри (и двата през 2010 година), но Джошуа печели Олимпийско злато в Лондон през 2012 година. През 2011 година той взима и сребро на световно първенство.

Ниво на противниците: В кариерата си Джошуа е играл с боксьори от ранга на Дилиан Уайт и разбира се Владимир Кличко. От своя страна Паркър печели мачовете си срещу опоненти като Александър Димитренко, Анди Руис младши Чарлс Мартин, Ерик Молина и други. 

Сила на ударите: И двамата тази вечер са от боксьорите, които обичат да нокаутират. Процентите на новозеландеца обаче са "само" 75%, докато при Джошуа положението е различно - нито един от опонентите му до момента не е чувал финалния гонг в мача.

Размер: Вчера се видя, че Джошуа има предимство в килограмите, но това се отнася и за другите важни физически данни. Той е висок 198 см, а "рийч"-ът му е 208 см срещу 193 см ръст за Паркър и 198 см "рийч".

Предимствата на Паркър:

Издържливост: Паркър не изглежда атлетичен колкото съперника си, но издръжливостта му го показва. Добре избягва ударите на противника и няма толкова големи мускули, за които също трябва издръжливост. Той също така разчита на това да пласира няколко поредни еднакво силни удара, вместо да се съсредоточи върху само един удар, с който да свали съперника.

Скорост: Най-силният елемент на Паркър. Боксьорите, които са се срещали с него на ринга, могат да разкрият колко всъщност е бърз той - нещо нетипично за размерите му и категорията, в която се боксира. 

Брадичката: Най-коментираната част в играта на новозеландеца е брадичката му. Той никога не е бил в нокдаун - нито като аматьор, нито като професионалист, дори и на спаринг. 

Подвижност: За разлика от Джошуа, който на моменти е доста механичен по ринга, Паркър е от боксьорите, които обичат да обикалят. Да обикалят, да планират своята комбинация и да я изпълнят. Любимата му комбинация е да се приближи към противника и да и насочи ударите си нагоре по тялото, докато намери брадичката, с което и да спечели срещата.

Може да следите боксовия сблъсък Антъни Джошуа - Джоузеф Паркър НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички