Олимпийският шампион от Атланта Даниел Петров готви завръщане в бокса като треньор


Олимпийският шампион от Атланта Даниел Петров готви завръщане в бокса като треньор
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3581 0

Една от големите легенди на българския бокс Даниел Петров обяви желанието си да се завърне в любимия спорт. Олимпийският шампион от Атланта 1996 и сребърен медалист от Барселона 1992 заяви, че планира треньорска кариера.

Пинчера, както е известен варненецът, получи днес „Златен трикольор” от Пресклуб „България”. На церемонията присъства главният треньор на женския ни национален отбор Ангел Ангелов, който бе начело на представителния ни тим на Игрите преди 25 години. Специална изненада за Петров бе и появата на олимпийската шампионка от Токио Стойка Кръстева.

„Имам желанието отново да съм част от бокса. Искам да се върна и да помогна на младите, да им предам знанията си, за да успеят и те в този спорт. Смятам, че имам още какво да дам на децата”, коментира Даниел Петров. Той допълни, че най-вероятно това ще се случи в боксовия клуб на „Локомотив” София, където треньори вече са Стойка Кръстева и Борислав Георгиев.

Петров припомни истории от близкото минало и големите успехи, които постигна на ринга. Легендата е най-титулуваният български боксьор, като има общо 12 медала от големи международни турнири, в това число една световна и две европейски титли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички