На Кубрат Пулев може отново да му се наложи да смени съперника за следващия си бой


На Кубрат Пулев може отново да му се наложи да смени съперника за следващия си бой
Снимка: SportLive.bg

4063 0

Една от световните боксови организации WBC може да обърка сметките на Кубрат Пулев, след като назначи мач с друг противник на считания за сигурен следващ съперник  Дилиан Уайт. От Световния Боксов Съвет наредиха на Луис Ортис и британеца да проведат елиминаторен двубой, който ще определи задължителния претендент за титлата на Дионтей Уайлдър.

Тази среща обаче би определила  втория задължителен претендент за титлата, която е притежание на Уайлдър. Първият такъв е Доминик Бризийл, който си заслужи това право след победата над Ерик Молина. Това означава, че дори Уайт да победи Ортис ще трябва да изчака и двубой между Уайлдър и Бризийл, а цялата тази процедура може да отнеме над година.

Дилиън Уайт бе за последно на ринга миналия месец, когато сензационно нокаутира австралиеца Лукас Браун в седмия рунд. Ако екипите на Ортис и Уайт доброволно не се разберат за двубой, в Мексико ще се проведе промоутърски търг, който ще определи организаторите на двубоя. Според Boxingnews обаче съществува голяма възможност Уайт да откаже двубоя, за да излезе срещу Кобрата, тъй като победителят ще има право да се изправи срещу световния шампион Антъни Джошуа. Преди няколко дни самият боксьор обяви, че ще се бие на 21-и юли в зала "О2" в Лондон, но не обяви съперника, срещу когото ще се изправи. Очакваше се това да е именно Кобрата, но засега няма подписан договор между двете страни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички